Haberler

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump'a izlettiği Mazlum Kobani videosu

Güncelleme:

ABD ziyaretinden dönüş yolunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Terör örgütü YPG'nin elebaşı olan Mazlum Kobani'nin terörist Abdullah Öcalan ile olan bağının aktarıldığı videoyu izlettiği videoyla ilgili, "Trump'a terör örgütü YPG'yi anlatan bir de video izlettim, çok etkilendi" dedi.

ABD Başkanı Trump ile yaptığı görüşme sonrası Türkiye'ye dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönüş yolunda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Trump ile yaptığı görüşmenin detaylarını paylaşan Erdoğan, "Trump'a terör örgütü YPG'yi anlatan bir video izlettim, çok etkilendi" dedi.

Terör örgütü YPG'nin elebaşı olan Mazlum Kobani'nin terörist Abdullah Öcalan ile olan bağının aktarıldığı videoyu izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın etkilendiğini ve tavırlarında bir değişiklik gözlediğini belirtti. Videoyu izleyen senatörlerle de ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, senatörlerin önyargılı olduğunu ve Mazlum Kobani'yi terörist olarak kabul etmemekte ısrarcı davrandığını vurguladı. Erdoğan, "Onların bakış açıları biraz daha farklı, Mazlum Kobani'yi hala sahipleniyorlar. En önemlisi Türkiye'nin hala Kürtlere karşı olduğunu düşünüyorlar" dedi. Erdoğan, AK Parti'de 50 tane Kürt milletvekili olduğunu da sözlerine ekledi.

''BUNLAR KÜRT DİYORSUNUZ, KÜRTLERE SAYGISIZLIK''

Biz Güneydoğu başta olmak üzere bölgelerin şehircilik anlayışını değiştirdik. Alt yapısıyla, üst yapısıyla buraya bizim iktidar dönemimizde yapılan yatırımı, geçmişten bugüne hiçbir hükümet yapmamıştır. Örneğin Diyarbakır'ın hali bundan 15-20 sene önce neydi, bizim dönemizde ne oldu? Özellikle terör örgütünü def ettikten sonra yaptıklarımızla aynı şekilde Şırnak nereden nereye geldi. Van'a bizim iktidarımız döneminde yapılan yatırım bedeli 26 milyar liradır. TOKİ vasıtasıyla yaptığımız konutlarla bütün buraların havasını, çehresini değiştirdik. Kendilerine de söyledim; "Bir gezin oraları. Kürtlere yönelik olumsuz bir yaklaşım var mı yerinde görün. Görmeden kalkıp terör örgütü mensuplarına 'bunlar Kürt' diyorsunuz. Böylece Kürtlere de saygısızlık yapıyorsunuz."

TÜRKİYE'NİN MÜCADELESİNİ ANLATAN İNGİLİZCE KİTAPÇIKLAR

Ayrıca Erdoğan'ın ziyarete giderken çantasında Türkiye'nin terörle mücadele konusunda verdiği mücadeleyi anlatan İngilizce kitapçıklar götürdüğü öğrenildi. Kitapçıklarda sadece terör örgütü PKK/YPG ile değil, bir diğer terör örgütü DEAŞ'a FETÖ'ye karşı verilen mücadeleler de yer aldı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Donald Trump YPG Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title