Haberler

Cindy Köpeğin Dövülmesinin Görüldüğü Davada Adliye Karıştı

Cindy köpeğin dövülmesinin görüldüğü davada adliye karıştıİSTANBUL - "Cindy" isimli Golden Retriever cinsi köpeğin geçtiğimiz yıl dövülerek kafatasının kırılmasına ilişkin, rehabilitasyon merkezinde görevli veteriner hekim ve veteriner işleri müdürünün yargılandığı duruşma sonrası, hayvan...

Cindy köpeğin dövülmesinin görüldüğü davada adliye karıştı

İSTANBUL - "Cindy" isimli Golden Retriever cinsi köpeğin geçtiğimiz yıl dövülerek kafatasının kırılmasına ilişkin, rehabilitasyon merkezinde görevli veteriner hekim ve veteriner işleri müdürünün yargılandığı duruşma sonrası, hayvan hakları savunucularıyla sanık yakınları arasında tartışma çıktı.

İstanbul 43'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde Sarıyer Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki "Cindy" isimli Golden Retriever cinsi köpeğin dövülerek kafatasının kırılmasına ilişkin haklarında dava açılan veteriner hekim Cihan Yaşar ve emekli veteriner Ayhan Akbulut hazır bulundu. Duruşmaya İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi adına 8 avukat ile şikayetçiler Birgül Kükrer, Özen Baydoğan katıldı.

İddianamenin okunması ve kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından sanıkların savunmalarına geçildi. Sanıklardan Cihan Yaşar olay tarihinde Sarıyer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde görevli olduğunu, köpeğin darp olayını bir gün sonra öğrendiğini söyleyerek, "Olayı öğrenince görevlilerden Adem İnce'yi çağırıp savunmasını aldım. Ayhan Akbulut'a da soruşturma sonuna kadar rehabilitasyon merkezine çağrılmaması gerektiğini ve izine çıkarılması gerektiğini söyledim. Görevimi yaparken ihmalim söz konusu değildir. Beraatimi istiyorum" dedi.

Suçlamaları reddettiler

Darp edildiği iddia edilen köpeğin Nisan ayında bakım merkezinde işçi olarak çalışan Adem İnce'yi ısırdığını kaydeden sanık Ayhan Akbulut ise " Adem İnce, sağlık personeli tarafından müdahalesi yapıldıktan sonra hastaneye gönderildi. Hastanede kendisine iki gün rapor verilmişti. Adem İnce'nin köpeğe kötü muamele yaptığı düşünüldüğünden, diğer sanık Cihan Yaşar, Adem'in savunmasının alınmasını ve bu süre zarfında çalıştırılmamasını söyledi. Raporu bitince kendisini izne çıkardık. Adem İnce taşeron firmanın elamanı olduğu için yasal işlemlerin yapılması amacıyla dosyayı ilgili destek hizmetleri müdürlüğüne gönderdi. Nisan ayının 15'inde iş akdi feshedildi. Biz bu olayda herhangi bir gecikme ve ihmal göstermedik. Bu nedenle beraatimi istiyorum" ifadelerini kullandı. Sanıkların ifadelerinin ardından duruşmada dinlenen 4 tanık, Cindy adlı köpeğe kötü muamele yapıldığını gördüklerini söylediler.

Duruşma sonrası kavga çıktı

Ara kararını açıklayan mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Duruşmanın sona ermesinin ardından sanık yakınlarıyla şikayetçiler arasında tartışma çıktı. Taraflar arasındaki kavganın büyümesi üzerine adliyenin güvenlik görevlileri olaya müdahale etti. Tartışma görüntüleri olay yerindekiler tarafından cep telefonlarıyla kaydedilirken, taraflar daha sonra adliyeden ayrıldı.

Olayın geçmişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, veterinerler Ayhan Akbulut ve Cihan Yaşar'ın Sarıyer Belediyesi Rehabilitasyon ve Kısırlaştırma Merkezi'nde görevli oldukları belirtiliyor. Akbulut ve Yaşar'ında kamu görevlisi olduğu ifade edilen iddianamede, taşeron firma personeli Adem İnce'nin 5 Nisan 2016 tarihinde Cindy isimli Golden Retriever cinsi bir köpeği döverek kafatasını kırdığı iddia ediliyor. Aynı gün Akbulut ve Yaşar'ın İnce hakkında ceza uygulanması kolluk kuvvetlerine haber vermedikleri ifade edilen iddianamede, iki sanığın "görevi kötüye kullanma" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapsi isteniyor. İddianamede, Cindy'i dövdüğü iddia edilen Adem İnce hakkında idari para cezası verilerek iş akdinin sonlandırıldığı anlatılıyor.

(BA- ÖY-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Asayiş

Asliye Ceza Mahkemesi İstanbul Barosu Adem İnce Sarıyer Asayiş Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title