Haberler

Bgc Yeni Hizmet Binasının Açılışı

Bayburt Gazeteciler Cemiyetinin (BGC) yeni hizmet binası, düzenlenen törenle açıldı.

Bayburt Gazeteciler Cemiyetinin (BGC) yeni hizmet binası, düzenlenen törenle açıldı.

Vali Ali Hamza Pehlivan, açılışta yaptığı konuşmada, insanların haber alma hakkını karşılayan teşkilatın medya teşkilatı olduğunu söyledi.

Özellikle teknolojik imkanların gelişmesiyle işler kolaylaşıyor gibi görünse de dünyada yaşanan gelişmeler göz önüne alındığında gazetecilerin hala ne kadar meşakkatli bir görev yaptığının anlaşılacağına dikkat çeken Pehlivan, "Özellikle muhabir olarak görev yapan gazetecilerin dünyanın değişik coğrafyalarında, çatışmaların olduğu coğrafyalarda canlarını dahi riske atma pahasına bu görevlerini icra ettiklerini görüyoruz." dedi.

Pehlivan, özellikle son yüzyılın gazetecilik mesleği açısından çok değişik merhalelerin kat edildiği, sürekli dönüşüm ve değişimin yaşandığını dile getirerek, "Özellikle 20. yüzyılın başında medyanın bir propaganda, tanıtım, kampanya aracı olmaya başlamasıyla gazetecilik, medya ve haber alma, haberdar etme faaliyetleri önem kazandı." ifadesini kullandı.

Gazetecinin olanı olduğu gibi yansıtma, adil ve tarafsız olmasının meslek etiğinin bir gereği olduğunu ifade eden Pehlivan, şunları kaydetti:

"Her meslek grubunda olduğu gibi bu meslek grubunda da ne kadar etkin, verimli hizmet yapılırsa toplumsal memnuniyetin de o derece fazla olduğunu görüyoruz. Çünkü bilgilerin sağlıklı akması demek o bilgiye göre hareket edecek insanların da sağlıklı adım atması anlamına geliyor. Basın mensubunun kadrajından, kaleminden yansıtıldığında belki bizim dikkatimizden kaçmış olan konuyu da daha yakından haberdar olma ve onunla ilgili gerekli adımları atma imkanını elde etmiş oluyoruz. Onun için basın demokrasinin vazgeçilmez unsurları arasında sayılır. İdareyi topluma, toplumu da idareye yansıtan bir mekanizmadır. Bu mekanizma ne kadar iyi çalışırsa yapılması gereken işler, verilmesi gereken hizmetler de o kadar yerinde, zamanında ve etkin bir şekilde hayata geçirilmiş olacaktır."

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ise 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, gazetecilerin 7 gün 24 saat çalıştığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Kemalettin Aksoy ettiği duayla yeni hizmet binasının açılışı yapıldı.

Açılış törenine, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, bazı kamu kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title