Haberler

1 ayda satacağı kolonyayı 2 günde sattı, ham madde bulamayınca raflar boş kaldı

Güncelleme:

Türkiye'de koronavirüs vakalarının ortaya çıkmasıyla 1 ayda satacağı ürünü 2 gün içerisinde satan kolonya imalatçısının rafları ham madde fiyatları artınca boş kaldı.

Koronavirüs vakalarının ortaya çıkmasıyla vatandaşların yoğun rağbet gösterdiği kolonya da satışlar patladı. Sivas'ta kolonya imalatçılığı ve toptan satışı yapan bir işletme, 1 ayda satacağı ürünü 2 gün içerisinde sattı. İşletme 2 aylık stoğunu 10 gün içerisinde bitirince raflar boş kaldı. Kolonya üretiminde ham madde bulmakta sorun yaşadıklarını belirten işletme sahibi Reşat Ateş, müşterilerinin yoğun isteği üzerine yüksek fiyattan ham madde alarak üretimi sürdürmeyi amaçladığını söyledi.

"SATIŞLARDA PATLAMA OLDU, RAFLARIMIZDA ÜRÜN KALMADI"

Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri üzerine kolonya satışlarında patlamalar olduğunu belirten işletmeci Reşat Ateş, "Ben uzun zamandır böyle bir ortam görmemiştim. Kolonya satışlarında böyle bir talep olmadı. Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri üzerine halkımız birazda bilinçlendi. Şu an insanların ellerini dezenfekte etmek için en fazla kullandığı ürün saf limon kolonyası. Satışlarda patlama oldu, raflarımızda ürün kalmadı. Ham madde sıkıntısı çekiyoruz. Ham madde bulamıyoruz, karaborsa oluşmuş durumda. Normal zamanlarda 1 buçuk dolara aldığımız ürün 3-4 dolar seviyesine çıktı. Elimizdeki stokları almak için Türkiye'nin her bölgesinden yüzlerce firma bizdeki perakende satışının çok daha üstünde fiyat teklif ederek almak istedi. Yalnız biz Sivas için bu ürünleri sakladığımız için kabul etmedik. Yapacağımız ürünleri de kendi müşterilerimize yetiştirmeye çalışıyoruz "dedi.

"HAM MADDE BULMAKTA ZORLANIYORUZ"

Kolonya satışlarının patlaması üzerine ham madde bulmakta zorlandıklarını belirten Ateş, "Bir ayda satacağımız ürünü 2 günde sattık. Stoklarımız 10 gün içerisinde eridi. Müşterilerimiz soruyor, bizde yetiştirmeye çalışıyoruz. 8-10 Nisan arası biraz ürünümüz çıkacak. Yaklaşık 1 buçuk ton kadar satışımız oldu. Şuanda normal fiyatlarda ham madde bulmakta zorlanıyoruz. Bir hafta içerisinde ürünlerimiz komple bitti. 2 ayda satamayacağımız ürünü 10 gün içerisinde sattık" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Sivas Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title