Haberler

Vergi muafiyeti memur maaşına ne kadar etki edecek? Sosyal güvenlik uzmanı rakam verdi

Güncelleme:

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen ve memur maaşları dahil 18,5 milyon çalışanın maaşına vergi muafiyeti getirecek düzenleme ile ilgili merak edilen "Maaşlara ne kadar etki yapacak?" sorusunu Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Kaya yanıtladı. Kaya, vergi muafiyeti ile 7 bin lira maaş alan bir memurun 7700 lira gibi bir rakama ulaşacağını belirtti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, ücret ve maaşların asgari ücret tutarından gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Normalde asgari ücretlileri kapsayan vergi muafiyetinin kapsamı genişletildi. Böylece muafiyet memurlar dahil çalışan herkesi kapsayacak. Düzenlemeden 18,5 milyon çalışan yararlanacak. Bu gelişmelerin ardından "Vergi muafiyeti memur maaşlarına ne kadar yansıyacak?" sorusu merak ediliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Kaya, rakam verdi.

"7 BİN TL MAAŞ ALAN MEMURUN MAAŞINA 700 LİRA KATKI SAĞLAYACAK"

Kaya, 7 bin lira maaş alan bir memurun 7700 lira gibi bir miktara ulaşacağını söyledi.

Kaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ortalama bir memurun maaşını ele alırsak rakamı telaffuz edebiliriz. 7 bin civarında maaş alan aşağı yukarı 700 liralık vergi kesintisi var, demek ki, 700 lira civarında bir rakamı net olarak ortaya koyabiliriz" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KABİNE TOPLANTISI SONRASI MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Yılın son Kabine toplantısı sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir müjde de memurlara vermek istiyorum. Asgari ücrette gelir ve damga vergisi muafiyetini genişletmiştik. Memurlarımızı da bu kapsama dahil ederek fiilen aldıkları ücretin artmasını sağlıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Asgari Ücret Memur Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (10)

E.aslan:

hangi memur 7 bin tl alıyormuş ki?

66
11
yanıtYanıtla
ismail bey :

Vergi düzenlemesinin hiçbir katkısı yok. 4. 250 tl maaş alan bir kişi, aylık 612 tl vergi öder. Yeni yılda AGİ 600 olunca sadece 12 tl aylık fark oluşur, bu kadar. İçi boş bir yasa. Sadece 9. Aydan sonra vergiye takılıp, maaşı düşmeyecek.

35
11
yanıtYanıtla
Barış Yalman:

Ortalama memur maaşı 7000 demiş. Siz beni güldürdünüz Allah da sizi güldürsün. 7000 alan polis. Diğer biz memurlar 4000 5000 arası maaş alıyor. Hesap yaparken komik oluyorsunuz.

20
2
yanıtYanıtla
Muhammet Çelik:

Ortalama bir memurun maaşını bile bilmiyorsunuz gelmiş burada hesap yapıyorsunuz.

20
2
yanıtYanıtla
Duygusal Adam:

Bu beyfendiye söyleyin 18 yıllık 1. derece 1. kademe lisans mezunu memurum öyle bir maaşım hiç olmadı kamuoyu önünde uçuk kaçık rakamlar söyleyip sanki hepimizin villası var son model jiplere biniyoruz sanıyorlar

19
1
yanıtYanıtla
Hüseyin Yıldız:

Sayın özgür kaya 450 tl olan aginin kaldıdıldığından neden bahsetmemiş. Net eline geöen diyor birde. En az 450 TL olan agi yi düşünce 250 TL kalıyor. 7 bin TL Maaş alan bir memurun gelir vergisi matrahı 2830 civarı ödediği gelir vergisi 460 civarı zaten. Memurun en fazla 150 TL karı var. Kamu düzenleme işçisine yaradı memurun adını kullanıyorlar. Memurun bari zekasıyla alay etmeyin.

14
3
yanıtYanıtla
Ersin İPLİKÇİ:

Gel sen bu şartlar da polislik yap sen al 7000 tl yi bi tutturmussunuz polis de polis sizden iki kat fazla çalıştığımızı yazmazsiniz çalışma kosullarin zorlugundan konuşmassin bunları da anlat sabah akşam sicili bozuk normal olmayan insanlarla ugrasiyoruz sizler gibi büroda değil sokaktayiz

yanıt2
yanıt4
mehmet sadık semiz:

Agiyi düşmek lazım.Vergi kesilmediği için agi olmayacak.

12
0
yanıtYanıtla
Mehmet YENİLMEZ:

İmkansız bazıları için sadece asgari ücret kadarını verecek ki oda yüksek maaşlı memurlar için gerisi hikaye memurlar ana maaş düşük asgari ücretle aynı zaten

6
1
yanıtYanıtla
ŞAKA maka:

700 liranın agisi var. Maaşa nasıl 700 lira yansır. Agiyi düş öyle rakam ver bari.

6
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title