Haberler
BBC

Venedik'te 4 Japon Turiste Kesilen 5 Bin Liralık Hesap İsyan Ettirdi

Güncelleme:

İtalya'nın en turistik kentlerinden Venedik'te bir restoranın, dört biftek, bir karışık balık kızartması ve su için dört Japon turiste 5 bin TL hesap çıkarması büyük tepki çekti.

Venedik'te özellikle turistik meydanlardaki restoranlarda zaman zaman yaşanan "tuzlu hesap" vakalarının son örneği Venedik Belediye Başkanı'nı da isyan ettirdi. Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, 1100 euro (5 bin TL) hesap için, "utanç verici olayın doğrulanması halinde sorumluların cezalandırılacağına" dair söz verdi.

4 ÖĞRENCİ BİFTEK YEDİ

İtalyan basınındaki haberlere göre 4 Japon öğrenci geçen Cuma günü, Venedik'in ana meydanı San Marco yakınlarındaki bir restoranda öğle yemeği yedi. 4 biftek, bir karışık balık kızartması yiyen ve sadece su içen turistler gelen hesabı gördüklerinde şaşkına döndü.

Bu 4 kişi ile birlikte Venedik'i ziyaret eden ancak başka bir restoranda yemek yiyen 3 arkadaşlarına da 3 tabak deniz ürünlü makarna için 350 euro hesap çıkarıldı.

POLİSE ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Olayı duyuran Gruppo 25 Aprile adlı Venedik merkezli sivil platform, Japon turistlerin polise şikayette bulunduğunu, kendilerinin de gelişmeleri takip ettiklerini açıkladı.

RESTORAN BİR ÇİNLİYE AİT

Gruppo 25 Aprile, restoranın ismini açıklamazken bir Çinliye ait olduğunu ve Mısırlı biri tarafından işletildiğini belirtti. Platformun açıklamasında, "Venedik'in adını lekeleyenler tüm Venediklilere zarar veriyor" denildi.

ŞİKAYET HATTI OLUŞTURULACAK

Platformun sözcüsü Marco Gasparinetti de, yaklaşan karnaval şenlikleri öncesinde turistleri bu gibi aldatmacalardan korumak amacıyla Facebook sayfalarında bir kılavuz yayınlayacaklarını ve bir şikayet hattı oluşturacaklarını söyledi.

İNTERNETTE BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Olayla ilgili haber siteleri ve sosyal medyada verilen tepkiler arasında da, "Böyleleri İtalya'yı rezil ediyor", "Ne yemişler, panda eti mi?", "Bifteğin yanında şarap değil de su içmişlerse 1000 euro ceza az bile" gibi yorumlar yer aldı.

Venedik'te daha önce de benzer vakalar yaşanmış ancak gelen tepkiler bu seferki kadar üst düzey olmamıştı.

DAHA ÖNCE DE OLDU, BAŞKAN "DİLENCİ" DEDİ

Geçen Kasım'da 3 kişilik bir İngiliz aile 526,5 euro'luk hesaba itiraz edince Belediye Başkanı Brugnaro'nun tepkisini çekmişti.

Brugnaro bu vakada kendisine mektup yazan aileyi "dilenciler" diye tanımlayarak, "Bir bahşiş bile bırakmamışlar. Venedik'e geliyorsanız Venedik'te olduğunuzu bilmelisiniz, birazcık para harcamalısınız" demişti.

BBC

San Marco Venedik İtalya Turizm Komik - İlginç Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (15)

Doğrucu:

Sanki bodrum çok farklı. Bir lahmacuna 50 lira, 3 adet karidese 150 lira bir biraya 30 lira alıyorlar

8
1
yanıtYanıtla
Cengaver:

Arkadaslar hence bizimkiler yapti zannetim genellikle bizimkiler yapiyordu italyadaymis kusura bakmayin

7
1
yanıtYanıtla
Teo:

Venediki hiç tavsiye etmem. Çok pahalı ve çok dolu. Gondolla 100 metre 50 euro. Kal memleketinde, senden ağa yok.

6
1
yanıtYanıtla
EMRE:

Türkiyede daha kötü turist ve yabancilari ayakta soyuyorlar hele o pis dolandirici mafya istanbul Taksicileri 10 dakkalik yere seni zorlar 1 saat gezdirip 2 bin tl aliyorlar zorla her pislik var taksicilerde

5
1
yanıtYanıtla
ad:

o paraya nusret''te tek kişi ancak yemek yer bu neyin kafası

4
1
yanıtYanıtla
Pretoryan:

NUSRETTE 200 gramlık bir biftek 80 liradır yani 18-20 euro kadar bu kadar abartılı bir kazık olamaz üstelik adamlar oğrencimiş

4
0
yanıtYanıtla
VATANDAS:

Türkiyede olsa 10 bin alirlardi Türk restorantlari ve Taksicileri yüzde 90 dolandirici özellikle istanbulda Taksiciler mafya ve devlet bisey yapmiyor bunlara

3
1
yanıtYanıtla
BİFTEK:

resmen bu bir dolandırıcılık 4 bifteğe 5bin tl ne demek normal restoranlarda 4 tanesi 45 tl yani iyiki şikayetçi olmuşlar.

2
1
yanıtYanıtla
T66:

Pahali olacak ki kalite gelsin yoksa siradanlasir

0
3
yanıtYanıtla
Cengaver:

Arkadaslar japonlar buftegi ikicubukla yeselerdi Boyle olmazdi cubukla yemeyince bizimkiler onlari taniyamadi galiba sahte japon zannettiler bastilar kazigi

0
2
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title