Haberler

Veliler Çocuklarını Okula Göndermiyor

Samsun'da, Öğretmen Değişikliğine Tepki Gösteren 40 Veli, Okul Bahçesinde Uygulamayı Protesto Ederek, Eski Öğretmen Görevine Atanana Kadar Çocuklarını Okula Göndermeme Kararı Aldı. Veliler, Mahkeme Kararıyla Geri Gelen Öğretmenin Görevden Feragat Edene Kadar Eyleme Devam Edeceklerini Söylediler.

Samsun'da, öğretmen değişikliğine tepki gösteren 40 veli, okul bahçesinde uygulamayı protesto ederek, eski öğretmen görevine atanana kadar çocuklarını okula göndermeme kararı aldı. Veliler, mahkeme kararıyla geri gelen öğretmenin görevden feragat edene kadar eyleme devam edeceklerini söylediler.

2007-2008 eğitim-öğretim yılının açılmasıyla birlikte binlerce öğrenci ders başı yaparken, Samsun'da bir grup öğrenci, öğretmenlerinin değişmesi nedeniyle okul mutluluğunu yaşayamadı. 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan O.C., daha önce görev yaptığı 1-G sınıfına mahkeme kararıyla atandı. O.C.'nin görevde olmadığı sürede ise öğretmen Sahila K., 1 yıl çocukların sınıf öğretmenliğini yaptı. Bu yıl 2'ye geçen öğrenciler, okula geldiklerinde öğretmenlerinin başka sınıfa verildiğini, O.C.'nin ise

2-G kendi sınıflarına atandığını görünce durumu velilerine bildirdi. 1 yıl boyunca çocuklarını okutan öğretmenlerinin verdiği eğitim, yaklaşım ve öğreti kabiliyetinin yüksek olması nedeniyle öğretmenlerini geri isteyen veliler, durumu okul idaresini bildirdi. Öğrencilerin öğretmenlerine alıştığını, değişiklikten dolayı psikolojilerinin bozulacağını ifade eden veliler, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne resmi dilekçeyle başvurdu. Ortada mahkeme kararı olduğu için bir şey yapılamazken, veliler öğretmen değişene kadar

40 öğrenciyi okula göndermeme kararı aldı. Okulun ilk gününde okulun bahçesinde velileriyle birlikte bekleyen öğrenciler, sınıflarına çıkmadı. Öğrenci velilerinin temsilcisi Ersal Akkuş, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün mahkeme kararı olduğu için yapabilecekleri bir şey olmadığını bildirdiğini söyledi.1 yıl boyunca öğrencilerin öğretmenlerine alıştığını, 2. sınıfta başka bir öğretmenle devam etmelerinin çocukların psikolojisini bozacağını dile getiren Akkuş, "Çocuklar öğretmenlerini istedikleri için derse girmek

istemiyor. Çocukların geleceği, yaşanan bu olay nedeniyle etkilenmekte. Bizlerde öğrencilerde eski öğretmeni geri istiyoruz. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştireceği inancındayız. Yeni öğretmen bu görevinden feragat etmesi gerekli. Bu kadar öğrenci ve velinin sesine kulak verilmelidir" dedi.

(MD-SA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title