Haberler

Vatandaş Kömür Pahalı Olduğu İçin Alamıyor

Vatandaş kömür pahalı olduğu için alamıyor Kömür satıcısı Sami Korkmaz;"Vatandaşlar günü kurtaracak kadar kömür alıyor"ESKİŞEHİR - Eskişehir'de 1 ton kömür, bu yıl ortalama 900 liradan alıcı bularak hem satıcıları hem de alıcıları olumsuz etkilerken, kömür satıcısı Sami Korkmaz, vatandaşların...

Vatandaş kömür pahalı olduğu için alamıyor

Kömür satıcısı Sami Korkmaz ;"Vatandaşlar günü kurtaracak kadar kömür alıyor"

ESKİŞEHİR - Eskişehir'de 1 ton kömür, bu yıl ortalama 900 liradan alıcı bularak hem satıcıları hem de alıcıları olumsuz etkilerken, kömür satıcısı Sami Korkmaz, vatandaşların günü kurtaracak kadar kömür aldıklarını söyledi.

Soğuk havalarda çoğu evde ısınma ihtiyacı doğalgaz ile sağlanırken, bazı evlerde ise bu ihtiyaç kömür yakılarak gideriliyor. Kömür fiyatlarının pahalı olmasından dolayı alıcılar kadar satıcılar da bu durumdan olumsuz etkileniyor. Kömür satışı yapan Sami Korkmaz, kömür fiyatlarının bu yıl dolar arttığı için pahalı olduğunu vurgularken, bu sebepten ötürü Eskişehirlilerin kömürü fazla talep etmediklerini söyledi. Konuşmasına şu şekilde devam eden Korkmaz, "Köy ve ilçelere kömür çekiyoruz. Eskişehir'imiz de öyle fazla bir talep yok. Eskişehir'imiz de doğalgaz, merkezi sistem olan yerlere apartmanlar, siteler oralara kömür veriyoruz. Evlerine doğalgaz alamayanlar 2 torba, 3 torba, 1 torba anca o kadar. Yani kalkıp da Eskişehir il merkezinde tek katlı oturanlar ne bileyim soba yakan insanlar çok nadir. Yani yüzde 10 diyeyim ancak öyle 500 kilo, 1 ton kömür alanlar. Yani vatandaş kendi el arabasıyla geliyor bir çuval odun, bir çuval kömür alıp gidiyor. Yani günü kurtarıyor. Kömür fiyatlarımız şuanda portakal ithal 950, tonu 900 lira cevizin de. Bu doların yükselmesinden dolayısıyla 800, 850'den veriyorduk. Doların 40, 41, 48 kuruş artmasından dolayı, gelen zamdan dolayı 950 tonu portakalı yaptık. 900'de cevizi yaptık. Tabi fiyatlarımız yüksek. Bizde dolara bağlı olduğumuz için dolarla geldiği için yerli kömürde pek talep etmiyor vatandaş" dedi.

Son olarak kömür alacak vatandaşların dikkat etmeleri gereken noktaları anlatan Korkmaz, "Torbanın üzerinde ki kükürt oranına bakması gerekiyor. Kükürt oranı olmaması gerekiyor. Yani insanları ithal kömür gelmesinin sebebi bizde yeraltı ocaklarından fazla olmadığı için kömür ne kadar derinden çıkarsa kükürt oranı o kadar az olur. Kükürt oranında 0.4 yazması gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Sami Korkmaz Eskişehir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title