Haberler

Van: Kadınlar Elele Derneği'nden Proje Tanıtımı

Kadınlar Elele Derneği Van Şube Başkanı Gülseren Erdem, Doğu Anadolu Kalkınma Programı'na (Dakp) Sunulan 'Zihinsel Engelli Çocuk Annelerine Yönelik Eğitsel Psikolojik Destek' Projesi ile Özürlü Çocukların, Anneleri Tarafından Daha Bilinçli Bir Şekilde Bakılacağını Söyledi.

Kadınlar Elele Derneği Van Şube Başkanı Gülseren Erdem, Doğu Anadolu Kalkınma Programı'na (DAKP) sunulan 'Zihinsel Engelli Çocuk Annelerine Yönelik Eğitsel Psikolojik Destek' projesi ile özürlü çocukların, anneleri tarafından daha bilinçli bir şekilde bakılacağını söyledi.

Odalar İş Merkezi'ndeki Tabipler Odası'nda üyeleri ile birlikte proje hakkında bilgi veren Gülseren Erdem, zihinsel engelli çocuklu ailelerin, çocuklarını artık sıkılmadan daha iyi büyüteceğini ifade etti. Erdem, proje kapsamında 20 bayana daha 6 ay sürecek olan bir kurs vereceklerini kaydetti. DAKP'den dernek olarak 44 bin Euro aldıklarını bildiren Erdem, "Annelere psikolojik destek verilmesini amaçlıyoruz. 6 ay sürecek olan kursta eğitimlerimiz, kendi dallarında uzman olan hocalar tarafından verilecek. Projeye ayrılan 44 bin Euro'nun 40 bin Euro'su Avrupa Birliği (AB) fonlarından, geri kalan kısmı ise Van Belediyesi ve Tabipler Odası tarafından karşılanmaktadır. Kurs gören annelerimizin sıkılmaması için bazı etkinlikler düzenleyeceğiz. Artık anneler, zihinsel engelli çocuklarını daha bilinçli ve kolay bir şekilde büyütecekler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title