Haberler

Uşak: Fransa'da "Ermeni Soykırımını İnkar Yasası Tasarısı"nın Kabul Edilmesine Tepkiler

Doğru Yol Partisi (DYP) Uşak İl Başkanı Şefik Poyraz, Yaptığı Yazılı Açıklamada, Fransa'nın Sözde Ermeni Soykırımı İddialarının Reddini Suç Sayan Yasayı Kabul Etmiş Olmasını Şiddetle Kınadıklarını Söyledi. Fransa Parlamentosu'nda Bugün Kabul Edilen Yasa Teklifinin, Fransa'nın Her Zeminde ve Fırsatta Savunuculuğunu Yaptığı Demokrasi, İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğünü Hiçe Sayan Bir Karar Olduğunu Belirten Poyraz, "Fransa'nı Bu Kararı, Derin Tarihi Kökenleri Olan Türkiye-fransa İlişkilerine Onarılması Son Derece Güç ve Türk Halkı'nın Belleğinde Derin İzler Bırakacak Bir Darbe İndirmiştir" Dedi.

Doğru Yol Partisi (DYP) Uşak İl Başkanı Şefik Poyraz, yaptığı yazılı açıklamada, Fransa'nın sözde Ermeni soykırımı iddialarının reddini suç sayan yasayı kabul etmiş olmasını şiddetle kınadıklarını söyledi. Fransa Parlamentosu'nda bugün kabul edilen yasa teklifinin, Fransa'nın her zeminde ve fırsatta savunuculuğunu yaptığı demokrasi, insan hakları ve ifade özgürlüğünü hiçe sayan bir karar olduğunu belirten Poyraz, "Fransa'nı bu kararı, derin tarihi kökenleri olan Türkiye-Fransa ilişkilerine onarılması son derece güç ve Türk Halkı'nın belleğinde derin izler bırakacak bir darbe indirmiştir" dedi.

Fransa Hükümeti ve meclisinin bu kararla ölçüsüz ve ilkesiz davrandığını bir kez daha ortaya koyduğunu belirten DYP İl Başkanı Şefik Poyraz, "Fransa Ulusal Meclisi'nin bugünkü oturumunda, sözde Ermeni soykırımı iddialarının reddini suç sayan yasa teklifini kabul etmiş olmasını büyük bir infial ve derin bir esefle karşılıyor, şiddetle kınıyoruz. Fransız İhtilali'nden bu yana bu ülkenin örnek gösterilen ilkelerinin tamamının inkarı anlamına gelen bu teklifin parlamentoda kabulü, iç politika söz konusu olduğunda Fransız hükümeti ve meclisinin ne denli ölçüsüz-ilkesiz davrandığını ortaya koymaktadır. Bu davranış içinde bulunan Fransa Ulusal Meclis üyeleri, kendilerini bir yandan Fransa ve Avrupa Birliği kamuoyu, diğer yandan dünya kamuoyu önünde ilelebet lanetlenmeye müstehak insanlar olarak kendi elleriyle mahkum etmiş bulunmaktadır" diye konuştu.

Sözkonusu gelişmeye, Türk halkı ve hükümetinin gereken cevabı, elindeki tüm olanakları kullanmak suretiyle vermesi gerektiğini de ifade eden Poyraz, tepkisel davranışların da Türkiye'nin büyüklüğüne, şeref ve haysiyetine uygun biçimde sergilenmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title