Haberler

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde Mezuniyet Sevinci

Türk girişimcilerince 2004'te açılan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) 4.dönem mezunlarını verdi.

Türk girişimcilerince 2004'te açılan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) 4. dönem mezunlarını verdi.

Üniversiteden bu yıl mezun olan 140 lisans, 16 master ve doktora öğrencisi için üniversite kampüsünde mezuniyet töreni düzenlendi.

Törene, öğrenciler ve aileleri ile AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, büyükelçilik temsilcileri, üniversite kampüsünün yer aldığı Ilıca'nın belediye başkanı Prof. Dr. Senaid Memiç ve çok sayıda davetli katıldı.

IUS Rektörü Prof. Özer Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl üniversiteden 140 lisans, 16 yüksek lisans ve doktora öğrencisinin mezun olduğunu söyledi.

Üniversitede yaklaşık bin 400 öğrencinin eğitim gördüğünü, öğrencilerin yüzde 30'unun Boşnak, yüzde 50'sinin Türk, geri kalanınsa diğer ülkelerden olduğunu belirten Çınar, "Yeni yaptığımız bina ile kapasitemizi 3 bine çıkarıyoruz. Yaklaşık yüzde 10 civarında olan Boşnak ve Türk öğrenciler dışındaki yabancı öğrenci sayısını yüzde 30'a çıkaracağız. Üniversitemizi sadece bölgede değil, Doğu Avrupa ve Avrupa'da da önde gelen üniversiteler arasına çıkarmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Çınar, üniversite gelirinin yüzde 60'ının burs olarak kullanıldığını, başarılı öğrencilere burs verdiklerini kaydetti.

Saraybosna Eğitim ve Gelistirme Vakfi (SEDEF) Başkanı Hasan Topaloğlu da vakıf olarak 2004'te kurdukları üniversitenin bu günlere gelmesinin kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi.

Mezun olan öğrencilerden Macaristanlı Peter Szapanos da IUS'ta uluslararası ilişkiler okuduğunu, üniversiteyi bitirmesine rağmen Bosna Hersek'te kalmak istediğini ifade etti.

Ekonomi-işletme bölümünü bu yıl bitiren Türk öğrenci Güçlü Boyner ise Bosna Hersek'te yaşamanın çok keyifli olduğunu ve Türk olarak burada hiç yabancılık çekmediğini anlattı. Boyner, Bosna Hersek'te 5 yıldır yaşadığını ifade ederek,

"Alışma süreci rahat atlatılıyor. Çünkü Boşnaklar kültürel açıdan bize çok benziyor. Burayı herkese tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Mezuniyet etkinliklerinin ardından diplomalarını alan öğrenciler, aileleriyle büyük sevinç yaşadı.

Muhabir: Meral Bolata

Yayıncı: Serkan Fidan - SARAYBOSNA

Kaynak: AA / Güncel

Mahir Ünal Saraybosna Erol Kaya Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title