Haberler

Uluslararası medya temsilcilerine AA ve YTB iş birliğinde online medya eğitimi

Güncelleme:

Anadolu Ajansı (AA) ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) iş birliğinde, 5-14 Ekim'de "Orta Asya ve Kafkasya Çevrim içi Medya Eğitim Programı" düzenlenecek.

Anadolu Ajansı (AA) ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) iş birliğinde, 5-14 Ekim'de "Orta Asya ve Kafkasya Çevrim içi Medya Eğitim Programı" düzenlenecek.

AA'nın tecrübeli muhabirlerince verilecek eğitimlere, Afganistan, Azerbaycan, Gürcistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Macaristan, Romanya, Rusya ve Ukrayna'dan toplam 29 medya temsilcisi katılacak.

AA Haber Akademisi Müdürü A. Cihangir İşbilir, programa ilişkin yaptığı açıklamada, Haber Akademisinin düzenlediği eğitimlerle AA'nın 100. yıllık deneyiminin dost ve kardeş ülkelerdeki medya mensuplarıyla paylaşıldığını belirtti.

İşbilir, "13 dilde üretilen haberler, küresel çapta servis edilen fotoğraf ve görüntülerle dünyanın en etkili ajanslarından birisi olan AA, 100. yılında insana yatırım yapmaya ve pandemi şartlarında çevrimiçi eğitim programlarıyla tecrübelerini dost ve kardeş ülkelerin medya mensuplarıyla paylaşmaya devam ediyor." dedi.

"Program aynı dili konuştuğumuz kardeşlerimizle habercilik ağının kurulması fırsatı sunuyor"

YTB Başkanı Abdullah Eren de eğitim programının medya ve yayıncılık alanında faaliyet gösteren kardeş topluluk kurumlarının kapasite gelişimine destek olmayı amaçladığını aktardı.

Programın geniş bir coğrafyaya hitap ettiğinin altını çizen Eren, "Aynı dili konuştuğumuz, aynı kültüre sahip olduğumuz kardeşlerimizin bir yandan medya ve habercilik alanında daha yetkin olmaları sağlanırken, bir yandan da aynı sorunların konuşulduğu, aynı gündemlerin takip edildiği bir habercilik ağının kurulması için de fırsat sunuyor." ifadelerini kullandı.

Eren, farklı ülkelerde yaşayan kardeş topluluk gazetecilerinin, birbirinden haberdar olmasının ve aynı tecrübeleri paylaşmasının Türk dünyasının kendi içerisindeki iletişimini kuvvetlendireceğini sözlerine ekledi.

Eğitim dili Türkçe olan ve iki hafta sürecek Orta Asya ve Kafkasya Çevrim içi Medya Eğitim Programı'nda, AA'nın tecrübeli muhabirlerince internet haberciliği, haber yazım teknikleri, sosyal medya uygulamaları, haber infografik ilişkisi, görüntü ve fotoğraf çekimi gibi alanlarda eğitimler verilecek.

Kaynak: AA / Güncel

yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Kafkasya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title