Haberler

Uluslararası Atom Enerji Ajansı Başkanı Baradey Mısır Cumhrubaşkanı Mübarek'le Görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek Bu Sabah, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (Uaea) Başkanı Muhammed El Baradey'le Görüştü.

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek bu sabah, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Muhammed El Baradey'le görüştü.

Mübarek, görüşmede İran'ın nükleer enerji üretme konusunu ile bunun Mısır'ın ve bölgenin gelecekteki nükleer enerji üretme planlarına olabilecek etkileri üzerinde durdu.

Mübarek ve Baradey arasındaki görüşmeler, Uluslararası Atom Ajansı Kurumu ile Mısır'ın, Arap bölgesinde özellikle de Mısır'da nükleer enerji üretme konusunda yardımlaşması konusunda devam etti.

Baradey, Mısır ve Arap ülkelerindeki nükleer enerji üretimi projelerine desteğini vurguladı.

Mübarek, bugün ayrıca Güney Afrika Dışişleri bakanı Nkosazana Dlamini Zuma'yı da kabul etti. Mübarek, Güney Afrika Dışişleri Bakanı ile, iki ülke arasında ekonomik işbirliği ve Arap gündemi ve iki ülke arasındaki siyasi konular üzerinde durdu.

Mübarek, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud el-Faysal'ı da kabul etti. Suud el-Faysal Mübarek'e, Kral Abdullah el-Suud'dan yazılı bir mesaj sundu. Mesajın Mısır ve Filistin'deki gelişmeler, Refah sınır kapısındaki sorunların çözülmesi, Filistinli taraflar arasında Kahire'de gerçekleşen toplantının sonuçları ve Lübnan'daki krizi içerdiği bildirildi.

Her iki taraf da Lübnan'daki krizin çözülmesi için Lübnan halkının bir an önce elinden geleni yapması gerektiği vurguladı.

(HEA-İÖZ-İÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title