Haberler

Turkuaz Hareketi Lideri Gürtuna: -"(gürtuna'nın 1 Milyar Doları Vardır) İddiası İftiradır"

Turkuaz Hareketi Lideri Ali Müfit Gürtuna, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Eski Başkanı Mehmet Yıldırım'ın Bazı Gazetelerde Yer Alan "Gürtuna'nın 1 Milyar Doları Vardır" İddiasının İftira Olduğunu Söyledi.

Turkuaz Hareketi lideri Ali Müfit Gürtuna, İstanbul Ticaret Odası (İTO) eski başkanı Mehmet Yıldırım'ın bazı gazetelerde yer alan ''Gürtuna'nın 1 milyar doları vardır'' iddiasının iftira olduğunu söyledi.

Gürtuna yaptığı yazılı açıklamada, İTO eski başkanı Mehmet Yıldırım'ın bugün bazı gazetelerde yer alan ''Gürtuna'nın 1 milyar doları vardır'' iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, ''Bu iddia iftiradır, hiçbir mesnedi, delili, esası yoktur'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemini baştan sona teftiş uygulaması altında tamamladığını vurgulayan Gürtuna, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Dönemimizde bütün işlemlerimizi açık, şeffaf ve hukuka uygun olarak tamamladık. Tüm ihalelerimizi tarafların katılımıyla, özellikle basın mensuplarının da izleyebileceği bir şekilde açık ve tarafsız gerçekleştirdik. Bu sebeple bugüne kadar tek bir itiraz dahi söz konusu olmamıştır. Ayrıca görev sürem içinde ve sonrasında bütün işlemlerimiz Sayıştay uzmanları ve müfettişler tarafından defalarca incelenmiştir. Dürüst ve adaletli yönetim anlayışımız hiçbir tereddüte yer bırakmayacak şekilde tasdiklenmiş, perçinlenmiştir.''

Bu açıklamaların ''temiz, dürüst, seviyeli ve katılımcı bir siyasi yapılanma için yola çıktıkları bir dönemde Türk siyasetine ve milletin umuduna kasten indirilmiş bir darbe girişimi olduğunu'' savunan Gürtuna, açıklamaların hesabının adalet önünde sorulacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title