Haberler

Türkiye'de geliştirilen tıbbi cihazla Akciğer Embolisi artık kısa sürede tedavi ediliyor

Güncelleme:

Dünya'da ikinci ölüm sebebi olarak gösterilen ve her yıl Avrupa'da 500 bin kişinin hayatını kaybettiği Akciğer Embolisi, Türkiye'de geliştirilen tıbbi cihazla artık kısa sürede tedavi ediliyor.

Dünya'da ikinci ölüm sebebi olarak gösterilen Pulmoner Emboli Hastalığı, Türkiye'nin geliştirdiği milli tıbbi cihaz sayesinde artık kısa sürede tedavi ediliyor. RD Global-İnvamed'in üretmiş olduğu milli cihaz Water Jet Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi'nde kullanıldı. Alanında uzman hekimler tarafından yapılan operasyon sonrasında hasta 1 gün içerisinde tedavi edilerek taburcu edildi.

AVRUPA'DA HER YIL 500 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR

Akciğerlerdeki damarlarda pıhtı ya da başka bir materyal nedeniyle gelişen tıkanıklığa Akciğer Embolisi teşhisi konuyor. Bacaklarda oluşan kan pıhtılarından kaynaklanan tıkanıklığın akciğerlere kan akışını engellediğinden ölüme yol açtığı için tedavi edilmesi gereken acil bir durum olarak değerlendiriliyor. Ani başlayan ve giderek artan nefes darlığı, göğüs ağrısı, öksürük, öksürükle beraber kan tükürme, bacakta şişme, kızarıklık ve ağrı, bayılma hissi, terleme, huzursuzluk, ölüm korkusu; Akciger Embolisinin en önemli belirtileri olarak görülüyor.

Akciğer Embolisinden Amerika'da her yıl 300 bin kişi Avrupa'da 500 bin kişi hayatını kaybediyor. Ülkemizde ise çoğunlukla kesin tanı kalbe bağlı ölüm olarak değerlendirildiği için istatistiksel veri ortaya çıkmıyor. Genellikle pıhtı eritici ilaçlar ile tedavi edilmeye çalışılan hastalığa Türkiye'nin geliştirdiği yeni milli tıbbi cihaz ile artık kısa sürede son veriliyor.

Türkiye'de geliştirilen tıbbi cihazla Akciğer Embolisi artık kısa sürede tedavi ediliyor

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE KULLANILDI

Türkiye'nin önde gelen milli tıbbi cihaz üreticisi RD Global- İnvamed'in üretmiş olduğu milli tıbbı cihaz Water Jet Akciğer Embolisinde kullanılmaya başlandı. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesinden Prof. Dr. Turhan Yavuz, Dr. Altay Nihat Acar ve Dr. Kübra Yavuz tarafından akciğer damarlarında pıhtı saptanan hastanın Water Jet ile tedavisini gerçekleştirildi.

Nefes darlığı, çarpıntı belirtileri bulunan ve ana akciğer ile sol akciğer damarlarının tamamı ve sağ akciğer damarının alt kısmı tamamen tıkalı olduğu görülen hasta hayati risk sebebiyle ameliyata alındı. Hastada yeni geliştirilen tıbbi cihaz Water Jet ile akciğer damarına ulaşılarak pıhtı eritilip dışarı atıldı. Patenti Türkiye'ye ait olan tıbbi cihaz Water Jet ile yapılan işlem sadece 1 saat sürdü. Genel anestezi yapılmadan gerçekleştirilen işlemde hasta aynı gün ayağa kalktı ve taburcu edildi.

"DÜNYADA BİR ÇIĞI AÇACAK"

Rd Global & İnvamed Sağlık Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Dinç konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Pulmoner emboli vakaları dünya genelinde en ölümcül hastalıklardan birisi olarak kabul edilmektedir. Geliştirdiğimiz Water Jet teknolojisinin pulmoner emboli (akciğere pıhtı atması) tedavisinde dünyada bir çığır açacağına inanıyoruz. En kısa zamanda da çok uluslu olarak dünyanın birçok merkezinde bu çalışmaları yapacağız ve tedavi mekanizmamızı çok ciddi şekilde geliştirip insan sağlığına faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu anlamda dünyada en çok ölüm sebeplerinden biri olan akciğer embolisi ile ilgili geliştirilen bu cihaz tıp adına gerçekten umut verici."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title