Haberler

Türkiye'de en yüksek asgari ücreti veren belediyenin kaç çalışanı olduğu ortaya çıktı

Güncelleme:

Türkiye genelinde en yüksek asgari ücreti veren belediye Konya'nın Tuzlukçu Belediyesi oldu. En düşük ücreti 4 bin 500 lira olarak açıklayan belediyenin 46 çalışanı bulunuyor. Tuzlukçu Belediyesi aynı zamanda ilçedeki esnaflara da 1.000 TL kira yardımında bulundu.

Asgari ücretin net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak açıklanmasının ardından Türkiye'nin en yüksek asgari ücretini veren kurum merak konusu oldu.

CHP'LİLER PARTİ ÖNERİSİNE UYDU

Hatırlanacağı üzere asgari ücret görüşmeleri sürerken, CHP'nin önerisi net 3 bin 100 TL olmuştu. Partinin belirlediği rakamın ardından CHP'li belediyelerde asgari ücret zamlarını açıklamaya başladı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi asgari ücreti 3 bin 350 TL, Edirne Belediyesi ise işçilerine 3 bin 200 TL, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Adana Büyükşehir Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi 3 bin 100 TL yaptı.

AK PARTİLİ BELEDİYELERDE REKOR KAYSERİ'NİN

AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediyesi ise 2021 yılı için en düşük maaşı 3 bin 506 TL olarak açıkladı. Başkan Memduh Büyükkılıç, 2021 yılında bekar personelin en az 3 bin 506 TL, evli ve eşi çalışmayan personelin 3 bin 559 TL ve evli, eşi çalışmayan ve 1 çocuklu personelin ise 3 bin 624 TL net maaş alacağını duyurdu. Böylece AK Partili belediyeler arasında rekor Kayseri'nin.

TÜRKİYE REKORU CHP'Lİ TUZLUKÇU BELEDİYESİ'NDE

Türkiye genelinde ise en yüksek asgari ücreti Konya'nın CHP'li Tuzlukçu Belediyesi açıkladı. Başkan Nurettin Akbuğa, 8 Aralık tarihinde sosyal medyadan yaptığı açıklamayla asgari ücret 4 bin 500 TL'ye çektiklerini belirtti.

BELEDİYENİN 46 ÇALIŞANI VAR

Konuyla ilgili bir radyo programına bağlanarak açıklamalarda bulunan Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, 46 çalışanları olduğunu belirterek "Biz emekten yanayız. Şoförlerimiz var mesela... Biri silindir kullanıyor, diğeri kamyon. Birine 4 bin 500 lira maaş verirken, diğerine 2 bin 500 lira vermek adaletli olmazdı. Biz hepsini eşitledik" dedi.

ESNAFA 1000 TL KİRA YARDIMI

Öte yandan hükümetin esnafa 750 TL kira desteği açıklamasının ardından Tuzlukçu Belediyesi çıtayı yükselterek 1.000 TL kira yardımı verme kararı aldı. Müjdeyi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Akbuğa "Kapalı olan Kahveci esnafımız ve pandemiden etkilenen lokantacı esnafımıza 1000'er TL kira yardımı yapıyoruz. 40 yıl vergi veren esnafa 40 gün yardım edemeyeceksek bu koltuklarda oturmanın anlamı yok diyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Tuzlukçu Türkiye Konya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (42)

MURAT B:

Devletin kasasından alıp veriyor. Nerden veriyor cebinden mi ? Millette alkışlıyor.

10
16
yanıtYanıtla
Urfali:

En azından cebine atmıyor senin kafan tabi buna basarsa

yanıt0
yanıt0
CVP:

BELEDİYENİN KASASINDAN VERİYOR. TABİ SEN SÜRÜNMEYE KURU EKMEĞE TALİPSİN DE ONURLU VATANDAŞLAR BAKANINIZIN AÇIKLADIĞI ASGARİ ÜCRETE TALİP DEĞİL

yanıt0
yanıt0
MURAT B.YE CEVAP:

KARDEŞ SON 20 YILDA BELEDİYELERDE DÖNEN RANTIN RÜŞVETİN HADDİ HESABI YOK. BU AÇIKLAR DEVLETE BÜYÜK ZARAR, SENİN BENİM ÇOCUGUMDAN ÇIKACAK BUNU DÜŞÜNMÜYORSUN KALKMIŞSIN GARİBANA ÜÇ BEŞ KURUŞ VERİLEN ASGARİ ÜCRETİN DERDİNE DÜŞMÜŞSÜN. SON 3 AYDA MERCİMEĞİN FASÜLYENİN BİLE FİYATI YÜZDE ALTMIŞ ARTTI. VATANDAŞ BU ENFLASYON KARŞISINDA ACABA SENİN DÜŞÜNDÜĞÜN ZAMLA MI GEÇİNECEK?

yanıt0
yanıt0
..:

Ozaman herkes versin demekki o rakam verilebiliyormus verilmeyen yerler kendi cebine indiriyor sen hangisini alkışlarsın

yanıt0
yanıt0
suskun:

sizi yılın malı şectik mal arkladaş devletten almıyor maaşları kendi bünyesinden veriyor

yanıt0
yanıt0
AFYONLU:

HELAL OLSUN CHP Lİ BELEDİYELERE. CHP YE DİNSİZ İMANSIZ DERLER AMA ADAMLAR ÇALIŞANLARININ HAKKINI VERMİŞ HERKESE ÖRNEK OLMUŞ ÇALIŞANINI DÜŞÜNMÜŞLER.

10
15
yanıtYanıtla
yürü lan:

Dinsiz diyen yok yaptıkları ortada din düşmanı chp diktatörlükle ülke yöneten bunlar avrupanın baskısı olmasaydı çok partiliye geçmezdiler. Karneyle alışveriş yapılan günleri ve istanbulun çöp yığınlarını unuttun.

yanıt0
yanıt0
Eleman:

46 çalışanlı belediye ne hizmet üretebilir ki? 10. 000 tl yapsa nolacak ki? Hem tüm eklentilerle birlikte 4. 500 tl dir o yüksa toplam 6. 000 tl yi bulur. Tamamiyle algı.

8
4
yanıtYanıtla
cengo:

sen o çalışanlardan birisi olsan eğer ki yok başkanım devletimiz bize 2825 tl yi yeterli gördü ben fazlasını istemem belediye kasasında kalsın derdin herhalde. . . 46 kişi dahi olsa emeğinin hakkını alabilecek öyle düşün her duruma muhalif olmayın

yanıt0
yanıt0
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title