Haberler

Turkcell, 2006 Yılında Katma Değerli Servislerden 450 Milyon Dolar Gelir Elde Etti

Turkcell Katma Değerli Servislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Serdar, Şirketin Mesajlaşmalar Dışında 2006 Yılında Katma Değerli Servislerden Elde Ettiği Gelirin, Vergilerlerle Birlikte 450 Milyon Dolara Ulaştığını Bildirdi.

Turkcell Katma Değerli Servislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Serdar, şirketin mesajlaşmalar dışında 2006 yılında katma değerli servislerden elde ettiği gelirin, vergilerlerle birlikte 450 milyon dolara ulaştığını bildirdi.

Geçen yıl hizmete sunulan ve tüm katma değerli servislere tek bir noktadan erişim sağlayan Turkcell-im'in performansı hakkında yapılan basın toplantısında konuşan Serdar, toplam gelirlerinin yüzde 14'ünü katma değerli servislerden elde ettiklerini ve 7 ay önce faaliyete geçen Turkcell-im'in şimdiye kadar 6.5 milyon kullanıcıyı mobil internetle buluşturduğunu söyledi.

Turkcell-im'in 56 milyon ziyaretle son 7 ayda mobilde en çok ziyaret edilen site olduğunu belirten Serdar, Turkcell-im ile tek kanaldan bir milyon içeriğe erişimin sağladığını ve Turkcell-im'den bugüne kadar indirilen 4.3 milyon içeriğin yüzde 62'sinin müzik, yüzde 21'inin video, yüzde 10'unun resim ve yüzde 7'sinin oyun olduğunu ifade etti.

Turkcell-im kullanıcılarının ağırlıklı olarak yerli müziği tercih ettiklerini belirten Serdar, şarkıların dağılımında ise yüzde 38 ile arabeskin ilk sırada yer aldığını ve yüzde 37 ile pop ve rockın onu takip ettiğini belirtti.

Serdar, son 7 ayda Turkcell-im'den 2.6 milyon şarkı indirildiğini, en çok indirilen ilk 10 müzik parçası arasında pop parçalarının ağırlıklı olduğunu fakat listede İsmail YK ve Ankaralı Namık gibi isimlerin de yer aldığını anlattı ve Türkiye'de 15 milyon albüm satılırken Turkcell'den 10 milyon şarkı satıldığını söyledi.

Turkcell-im'de 5 bini aşkın yerli sanatçının 75 binden fazla, dünyaca ünlü yabancı sanatçıların ise 850 binden fazla parçası yer alıyor.

Son 7 ayda Turkcell-im'den 83 bin gol videosu indirildi. 13 bin 500 kişi Goller Cepte servisini kullandı. Turkcell-im'den indirilen gol videolarının yüzde 10'u Yunanistan-Türkiye ve Türkiye-Norveç maçlarına aitti.

Turkcell-im'den film içerikleri de indirilebiliyor. En çok içerikleri indirilen filmler arasında ise Sınav ilk sıraya yerleşti. Türk filmleri ön plana çıkarken, James Bond filmi Casino Royal ise Hokkabaz'ı geçti.

Turkcell müşterileri, haber takibine de ilgi gösterdi. Son 7 ayda Turkcell-im'den 113 milyon haber okundu.

(ERÖ-ERÖ-SN-SN-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title