Haberler

Türk ve Suriyeli İş Adamları Kilis'te Bir Araya Geldi

Kilisli ve Suriyeli iş adamları, Türkiye ile Suriye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için neler yapılabileceğini değerlendirmek üzere Kilis'te bir araya geldi.

Kilisli ve Suriyeli iş adamları, Türkiye ile Suriye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için neler yapılabileceğini değerlendirmek üzere Kilis'te bir araya geldi.

Valilik öncülüğünde Kilis Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan toplantıda, Fırat Kalkanı Harekatı'nın ardından oluşan güven ortamıyla beraber, bölge ekonomisinin güçlendirilmesine yönelik neler yapılabileceği ele alındı.

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, toplantı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Kilis ve Suriye halkının hep birlikte zor günler geçirdiğini söyledi.

Fırat Kalkanı Harekatı ile huzur ortamının sağlandığını dile getiren Öndeş, karşılıklı yardımlaşmayla sorunların atlatılabileceğini belirtti.

Öndeş, şöyle konuştu:

"Fırat Kalkanı Harekatı ile sınırın bu tarafında da öbür tarafında da huzur ortamı sağlandı. Şimdi yaraları sarmaya çalışıyoruz. Bu zorlu süreci ancak karşılıklı yardımlaşmayla atabileceğimize inanıyorum. Birlikte bunun için çaba sarf etmeli ve bu konuda güçlerimizi birleştirmeliyiz. Tarihten gelen kardeşlik bağlarımız buna zemin hazırlamaktadır. Karşılıklı ihtiyaçlarımız var. Bunların karşılanması için karşılıklı ticaretimizi geliştirmeli ve var olan ticari imkanları artırmalıyız. Bu konuda eksikliklerimizi, sorunlarımızı tespit etmeliyiz ve bunlara hep birlikte çözüm önerileri üretmeliyiz. Üretilen çözüm önerilerini de hem Suriye hem Türkiye'de ilgili ve yetkili makamlara sunmalı ve takipçisi olmalıyız."

"İki tarafta da hizmet etmek için çalışacağız"

Azez Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muhammed Semih Kattur da Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde bölgede emniyetin ve istikrarın sağlanmaya başladığına işaret etti.

İki ülke arasındaki ticaretin geliştirilebilmesi için yardımlaşmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Kattur, "Emniyetimiz ve istikrarımız sağlanmaya başladığı için son günlerde ülkemizde yaşanan gelişmeler için Allah'a şükrediyoruz. Biz hakikaten istikrara inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ne, Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsında teşekkür ediyorum. Ticaret için iki ülke çok önemli. Yardımlaşmamız, bir araya gelmemiz iki taraf için çok önemli. Azez Ticaret ve Sanayi Odasını yeni oluşturduk. İki tarafta da hizmet etmek için çalışacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Erdal Suriye Kilis Azez Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title