Haberler

Türk Eğitim-sen'den Bakan Çelik'e Soruşturma Cevabı

Türk Eğitim-sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Bugün İş Bırakma Eylemine Katılan Eğitim Çalışanları Hakkında Soruşturma Başlatılacağı Sözlerine Karşılık, Sendikal Faaliyetlerin Anayasa Tarafından Güvence Altına Alındığını Söyleyerek Soruşturma Açamayacağı Cevabını Verdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in bugün iş bırakma eylemine katılan eğitim çalışanları hakkında soruşturma başlatılacağı sözlerine karşılık, sendikal faaliyetlerin anayasa tarafından güvence altına alındığını söyleyerek soruşturma açamayacağı cevabını verdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Çelik'in Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi amacıyla yapılan eyleme katılan öğretmenler hakkında cezai işlem başlatılacağını söylemesi üzerine bir yazılı açıklama yaptı. Koncuk, iş bırakma eyleminin çeşitli yazışmalarla tüm eğitim çalışanlarına duyurulduğunu anlatarak, Türk Eğitim-Sen'in yaklaşık 150 bin üyesi ile eyleme katıldığını söyledi.

-"SENDİKAL FAALİYETİ ENGELLEMEK SUÇTUR"-

Koncuk, sendikal faaliyetlere katılmanın Anayasa tarafından güvence altına alındığını hatırlatırken, "Bu faaliyetlerin engellenmesi de TCK. 118/1 ve 2 maddeleri gereği suç unsurunu oluşturmaktadır. Ayrıca konuyla ilgili Danıştay 12. Dairenin 2004/4148 Esas, 2004/4209 Karar sayılı kararı da bulunmaktadır. Bu nedenle; sendika üyelerimize eyleme katılmalarından dolayı herhangi bir cezai işlem yapılması hukuka aykırıdır" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın, eğitim çalışanlarının hak aramasından büyük rahatsızlık duyduğunu söyleyen Koncuk, Bakan Çelik'in bu davranışı ile eğitim çalışanlarına "demokratik hakkınızı kullanmayın" mesajı verdiğini ifade ette. Koncuk, tür yaklaşımların eğitim çalışanlarını korkutmaktan çok cesaretlendirdiğini söyleyerek, herkesin demokratik haklarını kullanmakta özgür olduğunu kaydetti.

-"GEREKİRSE DAHA ŞİDDETLİ EYLEMLERE İMZA ATARIZ"-

Koncuk, baskı, dayatma, sürgün ve kıyımla eğitim çalışanlarına gözdağı verilemeyeceğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuklarımızın geleceğini düşünen ve bu konuda sorumluluğunu yerine getiren öğretmenlerimiz ve tüm eğitim çalışanlarımız gerekirse daha şiddetli eylemlere imza atacaktır. Buradan tüm eğitim çalışanlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Eyleme katılmalarından dolayı disiplin soruşturması geçiren ya da geçirecek olan üyelerimiz savunmalarında sendikal faaliyetlere katılmanın kanunen güvence altına alındığını ve sendikal faaliyetlerin kısıtlanamayacağını belirtmelerini, Türk Eğitim-Sen eylem kararını ve Danıştay 12. Dairenin 2004/4148 Esas, 2004/4209 Karar sayılı kararını ilgi tutarak savunma vermeleri menfaatleri icabı olacaktır."(ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title