Haberler

Türbana Müdahale Etti Hakarete Uğradı

Açıköğretim Lisesi Sınavında Türbanlı Öğrencilere Müdahale Etmek İsteyen Öğretmen, Hakarete Uğradı.

Açıköğretim Lisesi sınavında türbanlı öğrencilere müdahale etmek isteyen öğretmen, hakarete uğradı.

ADANA’da Hacı Hatice Turgut Lisesi’nde 23 Haziran’da yapılan Açıköğretim Lisesi sınavında gözetmen olarak görev alan öğretmen Belgin Işık Ünal, sınav salonundaki türbanlı öğrencilerin çıkartılması için odasına gittiği Okul Müdürü Mahmut Taşgın’ın uyarısını dikkate almayarak dışarı çıkmasını istediğini, yanındaki Seyhan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fahrettin Güler'in ise, ‘Sen önce kendi kıyafetine bak. Sonra başkalarını eleştir. Aynaya bak’ diye hakarette bulunduğunu öne sürdü. Öğretmen Ünal, okul müdürü ve şube müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim- İş) İl Örgütlenme Sekreterliği görevini de yürüten beden eğitimi öğretmeni Ünal, cumartesi günü görevli olduğu sınav salonuna geldiğinde kıyafet yönergesine uymayan türbanlı 3 öğrenciyi uyardığını söyledi. Bunun üzerine iki öğrencinin türbanını çıkardığını bir öğrencinin de çıkarmak istememesi üzerine konuyu salon başkanına bildirdiğini kaydeden Ünal, şöyle konuştu:

“Salon başkanı da konuyu okul müdürüne söylememi istedi. Okul Müdürü Mahmut Taşgın’ın odasına gittim. Odada İl Milli Eğitim Şube Müdürü Recai Ardıç ve Seyhan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fahrettin Güler ve birkaç misafiri daha vardı. Durumu izah ederken, Müdür Taşgın, hiddetle dışarı çıkmamı istedi. Bu arada ben müdürün bu şekilde konuşmasının yanlış olduğunu anlatmaya çalışırken, Seyhan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Güler de hakarette bulundu. Odadan çıkıp, salona gittiğimde, türbanını çıkarmak istemeyen öğrencinin çıktığını gördüm. Yoksa onunla ilgili tutanak tutacaktım. Açıklamayı o gün giydiğim kıyafetimle yapıyorum. Uygun olup olmadığını herkes görsün” diye konuştu. Ünal, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.

Ünal ile birlikte lisenin önüne gelen Eğitim- İş Sen üyesi bir grup konuyu protesto etti. Grup adına açıklama yapan Eğitim- İş Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Hasan Kütük şöyle konuştu:

“Çağdaş, laik, demokratik, cumhuriyet kazanımlarını ve yaşam biçimini içine sindirmeyen, adeta siyasi iktidarın yöneticileri ve memurları gibi davranan insanların önünde ‘Milli’ sözcüğü bulunan eğitim kurumlarımızda yönetici olmaları ayıptır. Öğretmen arkadaşımız Belgin Işık Ünal’a yapılan bu davranışları kınıyoruz. Sayın Valimiz İlhan Atış’ın da konuyla ilgili soruşturma başlatmasını bekliyoruz.”

Okul Müdürü Taşgın ile Seyhan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Güler gazetecilerin görüşme talebini geri çevirirken, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, konuyla ilgili bilgisi olmadığını, gerekli araştırmayı yapacağını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title