Haberler

Tunceli: Tunceli Belediye Meclisi'nden 4 Üye İstifa Etti

Tunceli Belediye Meclisi Üyesi 4 Kişi İstifa Etti.

Tunceli Belediye Meclisi üyesi 4 kişi istifa etti.

Son yerel seçimlerde SHP'den Tunceli Belediye Meclisi'ne seçilen, ancak daha sonra SHP'den istifa ederek bağımsız kalan Avukat Seda Kaya, Avukat Türkan Kırmızıtaş, Yüksek Mimar Burhan Kılınç ve İnşaat Mühendisi Haydar Gül, belediye başkanı tarafından görüş ve önerilerinin dikkate alınmadığı gerekçesiyle görevlerinden istifa etti.

Tunceli Belediyesi Meclisi'nden istifalarının ardından ortak bir yazılı açıklama yapan üyeler, "Büyük bir heyecan ve istekle Demokratik Güç Birliği oluşumunda yer aldık. Uzmanlık alanlarımızla yerel yönetime farklı bir bakış açısı getirebileceğimizi, olumlu katkı sunabileceğimizi, yerel yönetimde hep birlikte söz sahibi olacağımızı, kararlarımızın ortak alınacağını düşündük. Bu düşüncemizi seçim süreci boyunca defalarca farklı toplantılarda halkın önünde dile getirdik ve bu yönde seçmenimize sözler verdik. Seçim sonrasından günümüze kadarki süreçte gerek genel konularda, gerekse uzmanlık alanlarımızı ilgilendiren konularda düşünce ve önerilerimizin dikkate alınmadı ve bu konularda boşa çıkarma gayreti içerisine girildi. Bu durumu düzeltmek adına yaptığımız girişim ve çabalarımızın sonuç vermediğini, seçim sürecinde 'mühendislerimizle, mimarlarımızla, avukatlarımızla el ele hep birlikte yöneteceğiz' denilmiş olsa da vitrinden öteye geçirilmek istenmediğimizi anladık. Bu şartlar altında mecliste bulunmamızın bir şey ifade etmediği kanaatine varıp, meclis üyeliği görevimizden istifa ettik" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title