Haberler

Tunceli'de Turist Hareketliliği

TUNCELİ'de, güvenlik güçlerince son yıllarda düzenlenen kapsamlı operasyonlarla oluşan huzur ve güven ortamıyla turizm hareketliliği de başladı.

TUNCELİ'de, güvenlik güçlerince son yıllarda düzenlenen kapsamlı operasyonlarla oluşan huzur ve güven ortamıyla turizm hareketliliği de başladı. Otellerdeki doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığı kente gelenler, tarihi ve turistik yerleri geziyor.

Uzun yıllar terör olaylarıyla anılan Tunceli, son zamanlarda güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlar ile kültürel ve sosyal etkinliklere turizm merkezi haline geldi. Kentte sağlanan huzur ve güven ortamı turistlerin gezi düzenlemelerini sağladı. Tunceli ve ilçelerindeki doğa harikası yerleri görmek için kentte her gün 5 tur otobüsü geliyor. Kent merkezi ilçelerdeki otellerin doluluk oranı yüzde yüze ulaşırken, konaklamak için yer bulamayan turistler ise geceyi Elazığ ya da Erzincan'da geçirip, sabah geziye devam ediyor. Uzun yıllarca terör olayları nedeniyle kent merkezi, Pertek, Pülümür, Hozat, Çemişgezek ve Ovacık ilçelerindeki tarihi yerler ziyaret edemeyenler, bugün sağlanan huzur ve güven ortamıyla rahatlıkla gezebiliyor.

İzmir'den Tunceli'ye 30 kişilik yerli turist kafilesi ile birlikte gelen turizm acentesi sahibi Resmiye Dinlemez, Tunceli'nin muhteşem doğal güzelliğine ve Rabat Vadisi'ne hayran kaldıklarını söyledi. Türkiye'nin birçok yerine tur etkinliği yaptıklarını anlatan Dinlemez, son 2 yıldır Tunceli için yoğun bir talebin yaşandığını aktardı. Dinlemez, Tunceli'ye getirdikleri turistlerin tümünün akademisyen olduğunu ifade ederek, "Tunceli'nin kültürü ve inançlarıyla yeni tanışan arkadaşlarımız çok etkileniyorlar iyi insanlarını tanıyınca yıllardır neden gelmediklerine üzülmeye başladılar" dedi. Turist kafilesindeki akademisyen Metin Eğeli ise ilk kez bu kadar dağlık ve sarp bir araziyle karşılaştığını, gördüğü manzarayı büyüleyici bir güzellikte olduğunu söyledi. - Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunceli Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title