Haberler

"Tüm havzamıza hayat veren Küçük Menderes Nehrini kurtarmak zorundayız"

Güncelleme:

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Torbalı ve Ayrancılar atık su arıtma tesisi kapasitelerinin artırılmasıyla ilgili, "Küçük Menderes'in kurtuluş müjdesi büyük bir umut oluşturdu.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Torbalı ve Ayrancılar atık su arıtma tesisi kapasitelerinin artırılmasıyla ilgili, "Küçük Menderes'in kurtuluş müjdesi büyük bir umut oluşturdu. Tüm havzamıza hayat veren Küçük Menderes Nehrini kurtarmak zorundayız" dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ilçe turları kapsamında Torbalı'ya gerçekleştirmiş olduğu ziyarette, Torbalı ve Ayrancılar atık su arıtma tesislerinin kapasitelerinin arttırılacağını ilişkin açıklamasına değindi.

Sengel, Küçük Menderes Havzasında süren endüstriyel kirliliğin büyük bir sorun olduğuna dikkat çekerek, "Küçük Menderes'in kurtuluş müjdesi büyük bir umut oluşturdu. Küçük Menderes Havzasında uzun yıllar boyunca sürdürülen endüstriyel faaliyetlere bağlı olarak biriken kirlilik doğal yaşamı tehdit ediyor. Her fırsatta bölge halkı ile birlikte dile getirdiğimiz bu ekolojik kriz, artık ertelenemez bir boyuta ulaştı ve her ne sebeple olursa olsun, endüstriyel insan faaliyetinden kaynaklanan bu krize müdahale etmek acil bir sorumluluk olarak önümüzde duruyor. Artık karşı karşıya bırakıldığımız durum, kentin su kaynaklarına ve doğal ekosistemine yönelik önemli bir kent suçudur. Tire, Torbalı, Ödemiş, Bayındır, Kiraz ve Efes Selçuk için su kullanımı açısından hayati önem taşıyan ve kaynağından eşsiz güzellikteki Pamucak sahilimize kadar süzülerek yol aldığı tüm havzamıza hayat veren Küçük Menderes Nehri'ni kurtarmak zorundayız" dedi.

Başkan Soyer'in konu ile ilgili açıklamasının umut verici bir gelişme olduğunun altını çizen Başkan Ceritoğlu Sengel, "Bu arıtma tesisleri uzun yıllardır zehirlenen Efes Selçuk'un dört gözle beklediği çok önemli ve güzel bir haber. Biz de Efes Selçuk Belediyesi ve Efes Selçuk'ta yaşayan yurttaşlar olarak, bize uzatılan bu eli umutla ve mutlulukla karşılıyoruz. Üzerimize düşen tüm sorumlulukları büyük bir mutlulukla yerine getireceğimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Küçük Menderes'i hep birlikte kurtaracağız, yaşamı savunacağız" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Filiz Ceritoğlu Sengel Menderes Torbalı Selçuk Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title