Haberler

Tüketicilerin yüzde 72'si önce internet diyor

Güncelleme:

Google ve Ipsos'un gerçekleştirdiği Global Perakende Araştırması'na göre, Türkiye'deki tüketicilerin yüzde 72'si doğru seçimi yaptığından emin olmak için alışverişten önce internette araştırma yapıyor.

Tüketiciler alışverişe ayırdıkları zamanın yüzde 60'ını internette harcıyor.

Türkiye'deki tüketicilerin satın alma alışkanlıklarını inceleyen Google ve Ipsos, yaptıkları Global Perakende Araştırması ile Türkiye'deki tüketicilerin üçte ikisinden fazlasının doğru satın alma yaptığından emin olmak için, öncelikle internette araştırma yaptıklarını ortaya koydu. Araştırma, bahsedilen tüketicilerin alışverişe ayırdıkları zamanın yarısından fazlasını ise internete harcadığını gösteriyor.

MÜŞTERİ SADAKATİ DİJİTALDE

Alışveriş tercihlerinin değişiklik gösterdiği günümüzde işletmeler, şirketlerini ve ürünlerini tanıtmak için daha proaktif davranmak ve internette seslerini duyurmak zorundalar. Rekabette öncü şirketler 7 gün 24 saat gelen talepleri karşılıyor, çıkan dönemsel fırsatları kaçırmıyorlar. İşletmelerin bu denli verimli ve durmaksızın satış yapabiliyor, daha da önemlisi sadık bir müşteri kitlesi yaratabiliyor olmasının nedenlerinin başında ise dijital pazarlama geliyor.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Türkiye Google Ipsos Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title