Haberler

TPFD Başkanı Hakan Ünsal: Toplam 846 Futbolcu Bedelli Askerlik İçin Başvuru Yaptı

Güncelleme:

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Hakan Ünsal, profesyonel futbolcuların bedelli askerliklerini haziran ayında yapabilmeleri için çalışma yürüttüklerini ve bugüne kadar bedelli askerlik için yapılan başvuru sayısının 846 olduğunu bildirdi.

Hakan Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak yaklaşık 1,5 ay önce Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yetkilileriyle görüştüklerini ve profesyonel futbolcuların askerlik durumlarıyla ilgili bilgi verdiklerini söyledi.

Profesyonel futbol takımlarında bedelli askerlik olanağından faydalanabilecek oyuncu sayısının fazla olduğuna dikkati çeken Ünsal, "Futbolcu arkadaşlarımızın durumunu anlatmak için bakanlığa gittik. Yapılan planlamaya ilişkin bilgi almak ve görüşlerimizi sunmak istedik. Bedelliden faydalanacak oyuncu sayısının epey fazla olduğunu da kendilerine ilettik." diye konuştu.

"20 GÜN ANTRENMAN YAPMAYAN FUTBOLCU TAMAMEN BİTER"

Yetkililere, askerlik durumunun, futbolcunun yanı sıra takımların gidişatını, kulüpleri ve teknik direktörleri de etkileyeceğini aktardıklarını vurgulayan Ünsal, " Türkiye'de en çok izlenen spor futbol. 20 gün antrenman yapmayan futbolcu tamamen biter, sıfırlanır. Futbola olumsuz etkisini düşünerek 'erteleme olabilir mi' dedik onlar da sıcak baktılar. 'Olabilir, çalışalım, bir bakalım' diyerek anlayışla karşıladılar." ifadelerini kullandı.

Bakanlık yetkililerinin, kendilerinden bedelli askerlikten faydalanabilecek futbolcuların listesini istediğini anlatan Ünsal, şöyle devam etti:

"Bizden liste çıkarmamızı istediler, biz de listemizi çıkardık ve kendilerine ilettik. Şu ana kadar her şey olumlu gidiyor. Biz sezon sonu yani haziranda olmasını rica ettik. Herhangi bir şekilde bize de 'sezon içinde gideceksiniz' denmedi. Çalışmalarımızı profesyonel futbolcular askere sezon sonunda yani haziranda gidecek gibi yapıyoruz, futbolcu arkadaşlara da o şekilde bilgi veriyoruz."

ÇALIŞMALAR HAZİRAN'A GÖRE

Hakan Ünsal, profesyonel futbolcuların bedelli askerlik yapacağı tarihin ancak başvuru süresinin dolacağı 3 Kasım Cumartesi gününden sonra netleşebileceğini belirtti.

TPFD Başkanı Hakan Ünsal: Toplam 846 Futbolcu Bedelli Askerlik İçin Başvuru Yaptı

"Tam tarih belli değil, 3 Kasım Cumartesi gününe kadar bütün başvuruların bitmesinden sonra tarih netleşecek." ifadesini kullanan Ünsal, "Devre arasında da olamaz çünkü tatil bir hafta. Sezon içi zaten sıkıntı. Mayısın sonundan itibaren en uygun tarih olarak haziran ayı, dedik. Herhangi bir organizasyonun olmadığı, futbolcuların tatilde olduğu dönem gitmeleri uygun olur diye rica ettik." değerlendirmesini yaptı.

846 BAŞVURU YAPILDI

Hakan Ünsal, futbolculardan bedelli askerlik için yapılan başvuru sayısının 846 olduğunu bildirdi.

Ünsal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bedelli askerliğe başvurabilecek futbolcu sayısına ilişkin çalışmaları yaptık. Hangi ligden kaç futbolcu, hangi takımdan kaç oyuncu, bir şema hazırladık. Net rakamları açıklamak için başvuru süresinin sona ermesini bekliyoruz. Şu ana kadar 4 profesyonel ligden 846 futbolcu bedelli askerlik için başvurdu. Başvuruların sona ermesinin hemen ardından da futbolcularımızın askerliklerini hangi tarihte yapacakları belirlenecek. Biz dernek olarak bu tarihin sezon sonunu yani haziran ayı olacağını düşünüyoruz."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hakan Ünsal Türkiye Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (15)

esma erdem:

zengin parasını verir keyfine bakar garibanda şehit olur yazıklar olsun böyle adalete

9
3
yanıtYanıtla
ahahahaah:

herkese ayrıcalık tanınıyor arkadaş var mı böyle bir şey devlette eşitlik ilkesi yok

7
5
yanıtYanıtla
Kartal:

Ayrıcalık değil liglerin tatil edildiği dönemde gitmelerini istiyorlar aynen onlarda 21 gün yapacak ama zamanlama farklı

yanıt0
yanıt2
bende senin:

vayy arkadaş adamlar bir günde harcadıkları para ile askerlikten yırtıyorlar. . garibanın cocuguda, sanatcılar futbolcular, zengin cocukları barda diskoda rahat eğlensin diye karda buzda, dağda tepede askerlik yapıyor NE GÜZEL ADALET. . . .

8
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

param olsa bende yapardım :(

2
5
yanıtYanıtla
TURAN:

Ülkemizin en önemli, insanlığa en faydalı meslek olan futbolculuk için elinizden geleni yapın ya. . Üretimci ölsün, ticaret yapan zaten hiç yaşamasın. Dünyanın en iyi ülkesiyiz, mükemmeliz. Futbolcunun aldığı milyon doların yanında 15 bin lira yüzde kaça tekabül ediyor? Peki asgari ücret alan kişi bu parayı kaç ay çalışsa ödeyebilir? Aradaki fark; sizin vicdansızlığınızın göstergesidir. Kimse burada vatan severlik yapmasın. Savaş olmayan zamanda çalışmak, vatanseverliktir.

5
0
yanıtYanıtla
HH:

La biz zimbabyanın vatandaşı mıyız ? Dükkan açacak olan var özel sektörde işe giden var ? Erteleneceğine verin komutanlara tam yetki koştursun dursun futbolcuları.

5
0
yanıtYanıtla
GG:

çok doğru söylüyorsun. ömürlerinde yapmadığı idmanı yaptırır o komutanlar futbolculara. .

yanıt1
yanıt0
Adınızı Yazın:

sayın yetkililer hani fakir için askerlik süresi kısaltılacaktı bekliyoruz şehitlerin alilesi hakkını helal etmez

2
1
yanıtYanıtla
BERKE CANTUĞ:

bu ne arkadaş herkese ayrı ayrı muamele yapılıyor. devlet devlet değil hatır gönülle adam kayırma yerine döndü. .

1
2
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title