Haberler

Tff'yi Erken Seçime Zorlayan Muhalif Grubun Sesi Kesildi

Uğur Demirkırdı, İstanbul Dha

Uğur DEMİRKIRDI, İstanbul DHA

Futbol Federasyonuna muhalif olan grubun Ocak ayının başında başlattığı imza kampanyası ve ardından oluşan erken genel seçim başvurusu yarı yolda kaldı.

Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl'ın üstün çabasıyla toplanan imzalar noter aracılığıyla Federasyona gönderilirken, bazılarının fotokopi olduğu gerekçesiyle bu rakam aşağıya çekilmişti. Ancak yeterli sayı olmasına rağmen Federasyon erken seçim kararı almadı ve genel kurulun toplanması için son gün olan bugün (9 Mart) şu saate kadar herhangi bir başvuru olmadı.

MUHALEFET BAŞSIZ KALDI

Erken seçimi isteyen muhalif grubun son gün olan 9 Mart'ta normal şartlarda cumhuriyet savcılığına başvuru yapmaları suç duyurusunda bulunmaları gerekiyordu. Fakat , Futbol Federasyonu'nun görevde kalmasını istemeyen ne Melih Gökçek, ne Levent Kızıl, ne Fenerbahçe Kulübü ne de bir başka isim hiç bir çalışma içerisinde değil. Muhalefet adeta başsız kalırken, Levent Kızıl'ın da ilk günlerdeki şevki kırıldı. DHA'ya açıklamalarda bulunan Kızıl, "Ben üzerime düşeni fazlasıyla yaptım. Artık ilgilenmiyorum. Tek düşüncem Bursaspor. Başkanı olduğum Kulübümü başarılara ulaştırmak için emek ve zamanımı harcayacağım" dedi.

Erken genel kurul için 7 imza veren Fenerbahçe Kulübü ise köşesine çekilmiş ve bekleme pozisyonunda...

Gözler ise son umut olarak Melih Gökçek'te...Ankaraspor'un Onursal Başkanı Gökçek'in Futbol Federasyonu ile arasının açık olduğu herkes tarafından bilinirken, Gökçek kanadından da şu ana kadar herhangi bir başvuru olmadı. Melih Gökçek de ; Federasyon Genel Kurulu toplamadığı için Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmazsa, yeni bir hukuki süreç başlamayacak ve erken seçimin kaderi Haziran ayındaki mali genel kurula kalacak.

Tabii bu arada Nisan ayında imzaların yeterli olmadığına ve bazılarının fotokopi olduğuna dair Federasyon'un da karşı davalar açma ihtimali de söz konusu... Şu ana kadar bütün olaylar federasyonun istediği doğrultuda cereyan ederken, Haziran ayındaki mali genel kurulda bu maddenin genel kurul üyelerinin oylamasına sunulup sunulmayacağını ilerleyen günler gösterecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title