Haberler

Tesev'in Araştırma Kitabı Tanıtım Toplantısında Olay Çıktı

İstanbul - (dha) - Türkiye Ekonomik Ve Sosyal Etüdler Vakfı'nca Hazırlatılan Kitabın Tanıtımında Olay Çıkınca Toplantı Ertelendi.

İSTANBUL - (DHA) - Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı`nca hazırlatılan kitabın tanıtımında olay çıkınca toplantı ertelendi.

TESEV`İN ¨ZORUNLU GÖÇLE YÜZLEŞMEK, TÜRKİYE`DE YERİNDEN EDİLME SONRASI VATANDAŞLIĞIN İNŞAASI¨ ADLI ARAŞTIRMA KİTABININ TANITIM TOPLANTISINDA OLAYLAR ÇIKTI.

AYNUR ATA, BOZKURT SAĞLAM VE RAMAZAN BAKKAL`IN DA ARALARINDA BULUNDUĞU PROTESTOCULAR, KİTABIN TANITIM KONUŞMALARI SIRASINDA AYAĞA KALKARAK ¨BALKANLAR`DAKİ TÜRKLERİ ARAŞTIRDINIZ MI, SOROS`DAN PARA ALINARAK SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ MÜ OLUNUR¨ DİYE BAĞIRDI.

DAHA ÖNCE GERÇEKLEŞEN BİRÇOK TOPLANTIDA YAPTIĞI PROTESTOLARLA DİKKATİ ÇEKEN, BUNLARDAN BİRİNDE KENDİNE MÜDAHALE EDEN KİŞİYİ YUMRUKLAYAN RAMAZAN BAKKAL YİNE YUMRUKLARINI KONUŞTURDU.

YANINDAKİ KATILIMCIYLA TARTIŞAN BAKKAL ARDINDAN BU KİŞİYİ YUMRUKLADI.

SALON BİR ANDA KARIŞTI. BAŞKA KATILIMCI VE PROTESTOCULAR ARASINDA DA TARTIŞMALAR ÇIKTI.

BU SIRADA TOPLANTIYI İZLEYEN BÜYÜK HUKUKÇULAR BİRLİĞİ`NDEN AVUKAT KEMAL KERİNÇSİZ`İN EN SICAK ANLARDA BİLE YERİNDEN KALKMADIĞI DİKKAT ÇEKTİ.

ARAŞTIRMAYI HAZIRLAYAN 5 KİŞİLİK EKİPTEN DİLEK KURBAN OLAYLARI KORKULU GÖZLERLE İZLEDİ. GİRDİĞİ ŞOKTAN ÇIKAMADI VE UZUN SÜRE AĞLADI.

OLAYLAR ÜZERİNE SALONDA BULUNAN SİVİL POLİS EKİPLERİ PROTESTOCULARA MÜDAHALE ETTİ.

PROTESTOCULARDAN 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI. POLİSLE PROTESTOCULAR ARASINDA ARBEDE YAŞANDI. OLAYLARIN BAŞLAMASINDA İLK KIVILCIMI YARATAN RAMAZAN BAKKAL KISA SÜRELİ GÖZALTINA ALINDI, ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI.

BU SIRADA ETYEN MAHÇUPYAN, TOPLANTIYA DEVAM ETMEK İSTEDİKLERİNİ, ANCAK SALONA PROVOKASYON AMAÇLI GELEN BAZI KİŞİLERİN HALA İÇERDE OLDUĞUNU BELİRTEREK TOPLANTIYI ERTELEDİKLERİNİ AÇIKLADI.

TESEV BAŞKANI CAN PAKER OLAY SONRASINDA TOPLANTIYI ERTELEMEK ZORUNDA KALDIKLARINI, ÇÜNKÜ KATILIMCILARIN CAN GÜVENLİĞİNİN OLMADIĞINI, İÇERİDE YAPILAN ZORBALIĞA KARŞI BİR ŞEY YAPILAMAYACAĞINI SÖYLEDİ.

OLAYLARI ARKA SIRALARDAN SAKİN BİR ŞEKİLDE İZLEYEN AVUKAT KEMAL KERİNÇSİZ, ¨HERKES FİKİRLERİNİ ÖZGÜRCE BEYAN EDEBİLİR. ANCAK BUNLAR PKK`NIN SÖYLEMLERİYLE KONUŞUYORLAR, BU KİTAP DA BİR ÖRNEKTİR. ANCAK OLAYA ŞİDDET KARIŞTI. BUNU KINIYORUM¨ DİYE KONUŞTU. KERİNÇSİZ`LE POLİSLER ARASINDA BU SIRADA KISA SÜRELİ BİR TARTIŞMA YAŞANDI.

TESEV DEMOKRATİKLEŞME PROGRAMI BÜNYESİNDE SÜRDÜRÜLEN ARAŞTIRMA KİTAPLARINDAN BİRİ OLAN 300 SAYFALIK ¨ZORUNLU GÖÇLE YÜZLEŞMEK¨ KİTABI ÖZELLİKLE GÜNEYDOĞU BÖLGESİNDE KÖYLERİNİ BOŞALTMAK ZORUNDA KALAN İNSANLARIN YAŞADIKLARI SORUNLARA DA YER VERİYORDU. KİTABI DİLEK KURBAN, DENİZ YÜKSEKER AYŞE BETÜL ÇELİK TURGAY ÜNALAN VE TAMER AKER HAZIRLAMIŞTI.

TOPLANTI SIRASINDA JAKLİN ÇELİK TARAFINDAN HAZIRLANAN ZORUNLU GÖÇ TEMALI KISA BİR FİLM GÖSTERİLDİ.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title