Haberler

KAHRAMANMARAŞ - TES-İŞ Sendikası Genel Başkanı Akma, Kahramanmaraş'ta konuştu

Güncelleme:

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri (TES-İŞ) Sendikası Genel Başkanı Ersin Akma, dünya ve insanlığın sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek, yerli kaynakların en iyi şekilde kullanması gerektiğini söyledi.

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri (TES-İŞ) Sendikası Genel Başkanı Ersin Akma, dünya ve insanlığın sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek, yerli kaynakların en iyi şekilde kullanması gerektiğini söyledi.

Afşin Belediyesi Sebahattin Atalay Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen TES-İŞ Afşin Şube Başkanlığı 12. Olağan Genel Kurulu'na katılan Akma, burada yaptığı konuşmada, enerji üretiminin ithal kömür ve doğal gazdan sağlandığı için ucuza elektriğin mümkün olmayacağını ifade etti.

Akma, salgın, yaz aylarında yaşanan orman yangınları, seller, Rusya-Ukrayna savaşı ve yüksek enflasyon nedeniyle gelir dağılımının bozulduğunu ve alım gücünün sürekli eridiğini bildirdi.

Ülke olarak enerji çeşitliliğini artırmak gerektiğini, son dönemde enerjide dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla atılan adımları önemsediklerini ve nükleer enerjinin varlığının çok önemli olduğunu anlatan Akma, şunları kaydetti:

"Bütün Avrupa ülkelerinde enflasyon yüzde 100 oranında arttı, tedarik zinciri zorlaştı. Son günlerde meydana doğalgaz ve enerji fiyatlarındaki artış ortada. Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle daha da artacağı bekleniyor. Ülkemiz bulunduğu coğrafya itibarıyla çevresinde yaşanan olaylardan direkt etkileniyor. Enerjimizi ithal kömür ve yurt dışından ithal ettiğimiz doğalgazın dörtte birinden üretiyoruz. Yenilebilir enerji kaynaklarını ise son 5 yılda kullanmaya başladık. Yenilenebilir enerji alanında da yatırımları özel sektör yapıyor ve alım garantisi altında enerji sağlanıyor. Kaynak çeşitliliğini artırmış olsak da enerjimizi ucuza mal edemiyoruz. Elektrik, ekonominin can damarıdır ve elektrik olmayınca hiçbir şey olmaz. Ülke olarak birlik ve beraberliğimizi sağlayarak yerli kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanmamız gerekmektedir."

TES-İŞ Sendikası Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç da Türkiye'nin linyit rezervinin yüzde 45'inin Afşin ve Elbistan bölgesinde olduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Togo Cumhuriyeti Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title