Haberler

Terör Zararlarının Karşılanmasında Süre Uzatıldı

İçişleri Bakanlığı'ndan, Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanmasında Başvuru Süresinin Bir Yıl Uzatılmasıyla İlgili Valiliklere Genelge Gönderildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan, terör ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanmasında başvuru süresinin bir yıl uzatılmasıyla ilgili valiliklere genelge gönderildi.

Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Rasim Baş imzasıyla 81 ilin valiliğine gönderilen genelgede, Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 30 Mayıs 2007 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

Yapılan düzenlemeyle 19 Temmuz 1987 tarihi ile değişiklik Kanununun yürürlüğe girdiği 30 Mayıs 2007 tarihleri arasında oluşan ve 5233 sayılı Kanun kapsamına giren zararların karşılanması amacıyla bir yıllık ilave başvuru süresinin getirildiği kaydedilen genelgede, geçmiş dönemde oluşan zararların karşılanması için öngörülen başvuru süresinin 3 Ocak 2007 tarihinde sona erdiği kaydedildi.

Genelgede, söz konusu tarihten sonra da kanundan yararlanmak üzere başvurular yapıldığı belirtilerek, başvuruların ''Zarar Tespit Komisyonları''nca herhangi bir karar alınmamış ise başkaca işleme gerek kalmaksızın işleme konulacağı ve kanunda öngörülen süreler içerisinde sonuçlandırılacağı belirtildi.

Zarar tespit komisyonlarınca süre yönünden ''ret'' kararı verilen başvurularla ilgili olarak ise başvuru sahiplerine süre uzatılmasının yazılı olarak bildirileceği ve yeniden başvurmalarının sağlanacağı ifade edildi.

Genelgede, ayrıca terör ve terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler nedeniyle zarara uğrayan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik olarak 5233 sayılı Kanunda yapılan değişiklik hakkında bilgi sahibi olmalarının ve başvuruda bulunmalarının sağlanması için özellikle terör olaylarının yoğun olarak yaşandığı yerleşim yerlerinde başvuru süresinin uzatıldığı hususunun köy ve mahalle muhtarlıklarında ilan edilmesi, ayrıca mahalli basın yayın organları ve diğer her türlü vasıta kullanılarak vatandaşların bilgilendirilmesi istendi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title