Haberler

TEKNOPARK İSTANBUL'DAN 100 MİLYONLUK ULUSLARARASI GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ

Güncelleme:

TEKNOPARK İstanbul, kuluçka merkezi Cube Incubation için inşa ettiği ve Türk girişim ekosisteminin uluslararası arenada gücüne güç katacak 10 bin metrekarelik girişim merkezinin açılışını yaptı.

TEKNOPARK İstanbul, kuluçka merkezi Cube Incubation için inşa ettiği ve Türk girişim ekosisteminin uluslararası arenada gücüne güç katacak 10 bin metrekarelik girişim merkezinin açılışını yaptı.

Pendik Kurtköy'deki yerleşkede yeni açılan merkezde Teknopark İstanbul ; 250'den fazla girişimci grubunu ağırlamayı planlıyor. 100 milyon lirayı aşan yatırımla açılan kuluçka merkezinde, derin teknoloji, siber güvenlik ve sağlık alanındaki girişimcilere hitap edilmesi hedef alınacak. Merkezde, temiz odalar, ıslak ve kuru laboratuvarlar, montaj atölyesi ve siber güvenlik laboratuvarı ile ihtiyaç duyulan altyapı ve destekler sunulacak. 10 bin metrekarelik merkez düzenlenen özel bir program ile açıldı. Açılış programında, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, İTO Başkanı ve Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şekib Avdagiç, Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan, Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu konuşma yaptı. Açılışa, girişimcilik sektöründen çok sayıda kişi katıldı. Girişimcilerin iş süreçlerini hızlandırmaya odaklanan Deeptech.ist projesine yönelik çalışmaları yeni merkezinde de sürdürecek olan Cube Incubation, Boostcube ofislerini de yeni merkeze taşıyarak girişimcilerin iş süreçlerini hızlandırmaya odaklanıyor. 4 katlı binada, Türkiye'deki ilk siber güvenlik kuluçka merkezi de yer aldı. 45'i aşkın siber güvenlik grubu da bu merkezde çalışmalarını sürdürecek. Türkiye'nin ilk siber güvenlik meslek lisesi de yeni açılan bina ile koordineli olarak çalışacak. İçerisinde biyoteknoloji gibi tematik kuluçka alanlarının yer aldığı merkezde yakın zamanda 12 ıslak ve kuru laboratuvarın ve 8 temiz odanın da faaliyete geçmesi hedefleniyor. 25 milyon TL'den fazla yatırım yapılan biyoteknoloji katının Türkiye'nin sağlık alanında öncü rol oynamasında kritik bir yere sahip olması bekleniyor.

LÜTFEN BU FİKİR TOHUMLARINI BURADA EKMEK İÇİN GELİN

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir 'Buradaki kuluçka merkezi biraz daha özel diyebiliriz. Malumunuz Teknopark İstanbul bünyesinde burası. Teknopark, Savunma Sanayii Başkanlığı ve İTO'nun ortaklığıyla yürüyen bir oluşum. Savunma sanayiinde teknoloji çok yoğun olarak kullanılıyor. Savunma Sanayii Başkanlığı başta olmak üzere bir dizi destekçi kuluçkadan gelecek fikirleri destekleyecek. Fikir hayata geçmeli hayata geçirmek için de bir atmosfer iklim gerekli. Bir tohumun toprağa dikilmesi gibi. Lütfen bu fikir tohumlarını burada ekmek için gelin dedi.

DERİN TEKNOLOJİ DERKEN GÜÇLÜ ANLAMINDA

Teknopark İstanbul Kurumsal İletişim Müdürü Özgür Özçelik, Derin teknoloji girişimcileri diğer girişimcilerden farklı aslında. Öncelikle projenin süresi çok daha uzun oluyor. Projenin yatırım ihtiyacı daha farklı oluyor. Derin derken mantığı şu güçlü etki anlamında. Bir projeyi pazara ulaştırmak için güçlü ortaklara ihtiyacınız var. Burada ana yükleniciler yetkililerini bulunduracak. Girişimcilerimizin teknolojilerini yönlendirme konusunda destek olacaklar diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Demir İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title