Haberler

IBAN ile ödeme alan işletmelere ceza yolda

Güncelleme:

Maliye Bakanlığı, IBAN ile ödeme alan işletmeleri araştıracak ve vergi kaçakçılığına karşı önlemler alacak.

Dünyanın giderek dijitalleşmesi ile birlikte artık kart kullanımı da bir hayli yaygınlaşmış durumda. Bu doğrultuda işletmeler de müşterilere pos cihazı seçeneği sunuyor. Ancak son dönemlerde bankaların bu hizmetten aldığı komisyonu artırmasıyla birlikte bazı işletmeler, IBAN ile ödeme alıyor. Son gelişmelere göre bu iş yerleri için büyük ceza yolda. İşte ayrıntılar…

Maliye Bakanlığı, IBAN ile ödeme alan işletmeleri araştıracak

Bilindiği üzere işletmeler, ödemeyi almak için pos cihazı kullanmak yerine IBAN tercih ettiklerinde fiş ve fatura düzenlemiyorlar. Böylelikle bankaya komisyon ödemekten kaçıyorlar ancak alınan ödeme kayıt dışı olduğu için vergi kaçakçılığı olarak görülüyor. Dahası, müşterinin gönderdiği para için hesap sorulduğunda "arkadaşım gönderdi" şeklinde de açıklayabilecekleri için bir problem yaratmayacağı düşünülüyor. Ancak bu durum sona eriyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN ile ödeme alan işletmelerin peşine düştü. Alınacak önlemler kapsamında KDV, gelir ve kurumlar vergisinde kayıpların önüne geçmek hedefleniyor. Bunun için sürekli farklı kişilerden ödeme alan banka hesapları tespit edilecek ve gerekirse sahiplerine ceza uygulanacak.

ATM'ler artık çok daha akıllı! Bankalar ortadan kalkıyor mu?

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, kazançları ile harcamaları uyumsuz olan kişilere yönelik analizleri hızlandıracak. Böylelikle vergi kaçıran kişiler tespit edilecek.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın attığı adım, IBAN ile ödeme alma devrini bitirecek mi? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Maliye Bakanlığı Teknoloji Finans Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title