Haberler

TBMM Başkanı Toptan, Kızılay Gönüllülerini Kabul Etti

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Güney Asya'da Meydana Gelen Facianın Faturasının, Nelere Mal Olduğunun Henüz Belli Olmadığını İfade Ederek, "Dünya Öyle Felaketler Gördü Ki Yardım Etmek İsteyenlerin Yardım Elini Uzatabilmesi Bile Mümkün Olmadı" Dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Güney Asya'da meydana gelen facianın faturasının, nelere mal olduğunun henüz belli olmadığını ifade ederek, "Dünya öyle felaketler gördü ki yardım etmek isteyenlerin yardım elini uzatabilmesi bile mümkün olmadı" dedi.

TBMM Başkanı Toptan, "8 Mayıs Kızılay ve Kızılhaç Gönüllüler Günü" dolayısıyla TBMM Tören Salonu'nda Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve 81 ilden gelen Kızılay gönüllülerini kabul etti. Kızılay Başkanı Küçükali, Toptan'a Kızılay yeleği ve Kızılay şapkası giydirdi. Toptan, kabulde yaptığı konuşmada, öğrencilik yıllarında çeşitli kollar içinde öğrencilerin seçim yaptıklarını hatırlatarak, en fazla ilgi gösterilen ve temsilcisi olmak için yarışılan kolun Kızılay kolu olduğunu hatırlattı. Bunun, Türk insanının yardımseverlik özelliğinin belirgin göstergesi olduğunu vurgulayan Toptan, "Biz, veren elin alan elden hayırlı olduğuna inanmış bir milletiz" diye konuştu.

Dünyada bugün 500 bin çocuğun açlıktan öldüğünü hatırlatan Toptan, sadece Irak savaşının son Körfez savaşı bölümünde ölen insan sayısının 2 milyon olduğuna dikkat çekti. Toptan, şunları söyledi:

"Silah bir büyük tahribatı yaparken, insanlığın geleceğine dönük mermiler sıkarken dünyada bir takım odaklar, bir takım insanlar bir taraftan bunu önleyecek feryatları yükseltirken, öbür taraftan da bu felaketlere maruz kalan insanların yardımına koşabilmek için el ele, gönül gönüle verdiler. Bunlar, önünde saygıyla eğilecek çok güzel gayretlerdir." Sadece savaşlar değil, insanlığın büyük doğal felaketlerle de karşı karşıya kaldığını ifade eden Toptan, son günlerde Güney Asya'da meydana gelen facianın faturasının, nelere mal olduğunun henüz belli olmadığını söyledi. Toptan, "Dünya öyle felaketler gördü ki yardım etmek isteyenlerin yardım elini uzatabilmesi bile mümkün olmadı" şeklinde konuştu.

Bu doğal afetlerin, başka bir doğal afet tehlikesini dünyanın gündemine taşıdığını, bunun da küresel ısınma olduğunu kaydeden Toptan, "Yaradan'ın bize verdiği bu dünyanın suyunu, havasını, toprağını hoyratça kullanmanın sonucu bu doğal afetler insanlığın önünde, geleceğinde çok önemli bir tehlike ve tehdit olarak ortaya çıkmaktadır" ifadelerini kullandı.

Kızılay Genel Başkanı Küçükali ise, Kızılay'ın 140 yıldır dünyaya Türk insanını merhamet elini uzatan bir kuruluş olduğunu söyledi. "Gönüllülük almadan vermektir, çağrılmadan gitmektir" diyen Küçükali, bunu tüm dünyada insanları incitmeden yapan bir kuruluş olduklarını ifade etti. Küçükali, bir elin verdiğini öbür elin bilmemesi gerektiği ilkesiyle hareket ettiklerini vurguladı.

Erzurum'dan gelen Kızılay gönüllüsü Songül Soysal da, şu an dünyada milyonlarca insanın, doğal afetlerden ve savaşlar, çatışmalar gibi insan kaynaklı afetlerden dolayı acı çektiğini ifade etti. Türk Kızılayı'nın, yeryüzündeki afetlerden ve savaşlardan kaynaklanan bu yaraları sarmak için var gücüyle çalıştığını belirten Soysal, parlamentoların alacağı kararların da bu tür acıların azaltılmasında ve ortadan kaldırılmasında büyük yararlar sağlayacağını ifade etti.

Kabulün sonunda TBMM Başkanı Toptan, Kızılay gönüllüsü gençlerin getirdikleri, yaşadıkları illere özgü hediyeleri kabul etti. Toptan, tüm Kızılay gönüllüleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

(ZÇ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title