Haberler

TBMM Başkanı Toptan, Almanya İçişleri Bakanı Schaeuble'yi Kabul Etti

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Yabancı Karşıtı Açıklamalarıyla Tanınan Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble'yi Şaşırttı. Toptan, "Zaman Zaman Sayın Bakanın Almanya'daki Vatandaşlarımızı Üzdüğünü Biliyoruz Ama Siyasetçi Olarak Bunlara Hep Beraber Çözüm Bulmalıyız" Dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, yabancı karşıtı açıklamalarıyla tanınan Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble'yi şaşırttı. Toptan, "Zaman zaman sayın bakanın Almanya'daki vatandaşlarımızı üzdüğünü biliyoruz ama siyasetçi olarak bunlara hep beraber çözüm bulmalıyız" dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın resmi davetlisi olarak Ankara'da bulunan Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, TBMM Başkanı Toptan tarafından kabul edildi. TBMM Divan Salonu'nda gerçekleşen görüşmeye AK Parti MKYK Üyesi Cüneyd Zapsu da katıldı. Kabulde bir konuşma yapan Toptan, Zapsu'nun Almanya İçişleri Bakanı'nı 'dümdüz bir siyasetçi' olarak tanımladığına işaret ederek, siyasette böyle nitelikleri olan insan sayısının çok fazla olmadığını ifade etti. Türkiye ile Almanya arasında çok iyi ilişkiler

bulunduğunu vurgulayan Toptan, her sene Türkiye'ye 4 milyona yakın Alman turist geldiğini, Türkiye'de daimi yerleşik olarak bulunan 70 bin Alman vatandaşı bulunduğunu ifade etti. İki ülke arasındaki dış ticaret hacminin 20 milyar euro olduğuna dikkat çeken Toptan, bunun iki ülkenin iyi ilişkilerinin göstergesi olduğunu dile getirdi. Almanya'da yaşayan bir kısmı Alman vatandaşı, bir kısmı halen Türk vatandaşı olan yaklaşık 3 milyon Türk bulunduğunu kaydeden Toptan, "Zaman zaman sayın bakanın o

vatandaşlarımızı üzdüğünü biliyoruz ama siyasetçi olarak bunlara hep beraber çözüm bulmalıyız. Sanıyorum ilgili bakanımızla bunları konuşmuşsunuzdur" diye konuştu.

(OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title