Haberler

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den "Malazgirt " mesajı Açıklaması

Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 1071 yılındaki Malazgirt Meydan Muharebesi'yle Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Sultan Alparslan'a layık nesiller yetiştirmek için çalıştıklarını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 1071 yılındaki Malazgirt Meydan Muharebesi'yle Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Sultan Alparslan'a layık nesiller yetiştirmek için çalıştıklarını belirtti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı'nda zaferin 949. yıl dönümü kutlamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törendeki konuşmasında, Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı'nın Bakanlık tarafından zaferin önemine ve anlamına yakışır bir yere dönüştürüldüğünü kaydederek, milli parkın bitişiğine Sultan Alparslan'ın 442×275 metre boyutlarında silüetinin kazındığını bildirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de Türkiye'de hali hazırda 44 milli park bulunduğunu hatırlatarak, "Milli parklarımızın bir kısmı ise tarihi milli park statüsü ile korunuyor. Bu statüde yer alan sahalarımızın tarihi, arkeolojik ve kültürel kaynakları içerisinde barındırması, kültürel ve tarihi olayların tanıklık eden yerler olmaları hasebiyle de ayrıca önem arz ediyor." ifadelerini kullandı.

Malazgirt Meydan Muharebesi'nin, Anadolu'nun yurt edinilmesinde mihenk taşı olduğunun altını çizen Pakdemirli, muharebenin cereyan ettiği alanları kapsayan Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı'nın da "tarihi milli park" statüsüyle korunduğuna dikkati çekti.

Pakdemirli, "Bu kapsamda 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi ile Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Sultan Alparslan'a layık nesiller yetiştirmek için çalışıyor ve alanda tarihi bilinci güçlendirecek yatırımları halkımızla buluşturuyoruz." ifadesini kullandı.

Sultan Alparslan'ın silüeti için Guinness'e başvuruda bulunuldu

Milli Park'ta yapılan çalışmalara da değinen Pakdemirli, parkın ilan edildiği 2018'de fetih yolu, namazgah, şadırvan, protokol hizmet birimi, helikopter pisti, merasim alanlarının düzenlendiğini ve geçen yıl giriş kontrol birimleri, su deposu, ilave helikopter pistinin hizmete alındığını bildirdi.

Bakan Pakdemirli, Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi'nin de hizmete sunulduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

"Bu yıl da idare binası, cami tadilatı, şadırvan, güvenlik kamera sistemi, ilave 1000 tonluk su deposu ve sondaj kuyuları, bitkisel ve yapısal peyzaj çalışmaları ile millet bahçesi içerisinde yürüyüş yolları, çelik yaya köprüsü, çocuk oyun alanı yapımı gibi pek çok yatırım yaparak sahayı zaferin 949. yılı kutlama törenleri öncesinde hazır hale getirdik. Sonuç olarak Milli Park'ın ilanından bugüne 63,2 milyon liralık hizmeti halkımızın istifadesine sunduk."

Öte yandan, açıklamada, Milli Park'ın bitişiğindeki 121 dönüm tarla alana traktörle sürüm yapılarak oluşturulan Sultan Alparslan'ın silüeti için Guinness'e başvuruda bulunulduğu ve tescil sürecinin devam ettiği bildirildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Sultan Alparslan Bekir Pakdemirli Malazgirt Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title