Haberler

    Tekfen İnşaat TANAP'da Dünya Rekoru Kırdı

    Güncelleme:

    Tekfen İnşaat, TANAP projesinde 2 bin metrelik hattı 14 saatte birleştirerek rekora imza attı.

    Tekfen İnşaat'ın, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) 2 bin metrelik hattını 14 saatte birleştirerek rekora imza attığı bildirildi.

    DÜNYADA BİR İLK

    Tekfen İnşaat tarafından yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar Türkiye ve dünyada 6 bin kilometrenin üzerinde boru hattı döşeyen şirket, dünyada bir ilk olarak TANAP'ın 2 bin metrelik hattını 14 saatte birleştirerek rekoru elde etti.

    ŞİRKET DUYURDU

    Petrol, doğalgaz, su ve cevher alanlarında birçok projeyi hayata geçiren şirket, Avrupa'nın ve Türkiye'nin doğalgaz ihtiyacını karşılamayı hedefleyen bin 850 kilometre uzunluğundaki TANAP Projesi'nde bir gün içerisinde yapılan en yüksek sayıda otomatik kaynağı tamamladığını duyurdu.

    2018'DE TAMAMLANACAK

    TANAP'ın Haziran 2018'de tamamlanması bekleniyor. Proje kapsamında ilk aşamada Azerbaycan'dan gelecek ve Gürcistan'dan geçecek toplam 16 milyar metreküplük gazın 6 milyar metrekübünün Türkiye iç pazarına ulaştırılması, 10 milyar metreküplük doğalgazın da Türkiye-Yunanistan-Arnavutluk-İtalya rotasını izleyerek Avrupa piyasasına taşınması hedefleniyor.

    TOPLAM MALİYETİ 9,2 MİLYAR DOLAR

    Toplam kapasitesinin 2023'te 23 milyar metrekübe çıkması planlanan TANAP'ın, 2026'da da 31 milyar metreküp kapasiteye ulaşması öngörülüyor.

    Azeri enerji şirketi SOCAR'ın yüzde 58, BOTAŞ'ın yüzde 30 ve İngiliz BP'nin yüzde 12 hisseye sahip olduğu TANAP'ın toplam maliyetinin ise 9,2 milyar dolar seviyesinde olacağı hesaplanıyor.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title