Haberler

Suriye'nin Türk Uçağını Düşürmesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Bugün siyasi partilerin yapması gereken en önemli şey, Türkiye'nin buradaki milli duruşu etrafında bir kenetlenme göstermektir."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Bugün siyasi partilerin yapması gereken en önemli şey, Türkiye'nin buradaki milli duruşu etrafında bir kenetlenme göstermektir. Netice itibarıyla Türkiye'nin bir uçağı, katil bir rejim tarafından hedef alınmıştır. Bu, bütün Türkiye'nin hedef alınması demektir, Türkiye'nin milli varlığının hedef alınması demektir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi'ndeki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin muhalefet partilerine yönelik dün yaptığı eleştiriyi hatırlatarak, "O sert mesajlarınızın arkasından bugün gelen tepkileri nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Çelik, şunları kaydetti:

"Kuşkusuz ki hükümetin politikası, muhalefet partileri tarafından çeşitli şekillerde eleştirilir. Eleştiri doğaldır, Suriye politikasının eleştirilmesi de doğal. Bugüne kadar Meclis'te, başka ortamlarda muhalefet partileri Suriye politikamızı eleştirdiler, biz de bu eleştirilere cevap verdik. Ama bugün gelinen noktada 'uçağımızın düşürülmesinin bu politikadan dolayı olduğunu dolayısıyla uçağımız düşürüldüğü için bu politikanın değiştirilmesi gerektiği' sonucuna varmak, son derece uçağın düşürülmesine hakkaniyet veren bir yaklaşım haline geliyor. Özellikle de dikkat ediyorum, bugün yapılması gereken özellikle Meclis'teki grubu bulunan partilerden, bugün kamuoyundan önemli aktörlerden beklenen; Türkiye'nin bir uçağı düşürülmüştür. Bu katil bir rejim tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu rejimin bütün ortaya koyduğu argümanlar, söylediklerinin yalan olduğunu gösteriyor. Türk uçağı olduğunu bilerek düşürdükleri açıkça ortaya çıkıyor. Üstelik uluslararası hava sahasında düşürülmüştür bu uçak, silahsız bir uçaktır."

Uçağın radar testi için bölgede bulunduğunu ve kimliğini saklamadığını belirten Çelik, "Kimliğini saklamamıştır, kimliğini belli etmiştir. İlk andan itibaren kimliği bellidir. Dolayısıyla Suriye'deki katil rejimin bu uçağı düşürmesi hiçbir şekilde, herhangi bir mazeretle açıklanamaz. Şimdi çıkıp da baştan birtakım yorumlar ortaya çıktı. Özellikle bazı yorumcular tarafından bu dile getirildi. 'Hükümet sessiz olduğu için, bu hükümetin, Türkiye'nin suçlu olduğunu gösteriyor' gibisinden. Bu yorumlarda insaf, vicdan aramak bir tarafa, belli bir rasyonalite bile bulamıyorsunuz. Çünkü ortada hiçbir veri yokken, doğrudan hemen hükümet verileri değerlendirirken, toplantılar yaparken hemen Türkiye'yi suçlamak doğrusu insafa, vicdana da normal bir akıl yürütmeye de sığmayan bir iş. Onun dışında da bugün siyasi partilerin yapması gereken en önemli şey, Türkiye'nin buradaki milli duruşu etrafında bir kenetlenme göstermektir. Netice itibarıyla Türkiye'nin bir uçağı, katil bir rejim tarafından hedef alınmıştır. Bu, bütün Türkiye'nin hedef alınması demektir, Türkiye'nin milli varlığının hedef alınması demektir. Bu sadece hükümetin, AK Parti'nin meselesi değildir, bütün Türkiye hedef alınmıştır. Dolayısıyla buna tek bir ses olarak cevap verilmesi beklentisi doğaldır" diye konuştu.

"MYK'da Meclis'in çalışma takvimini uzatma gibi bir gündeminiz var mı?" sorusuna Çelik, "MYK'nın normal gündemi var. Böyle bir gündem olacak mı bilmiyorum ama onun dışında zannediyorum Sayın Başbakanımız MYK'yı uçağımızın Suriye tarafından düşürülmesinden bu yana gelişen olaylarla ilgili bilgilendirecektir" yanıtını verdi.

"Hükümet olarak Suriye yönetiminden tazminat, özür gibi bir beklentiniz var mı?" sorusu üzerine Çelik, şunları söyledi:

"Aslında normal olarak eğer söyledikleri şekilde bir kaza olarak gerçekleşmişse zaten ortaya bir beklenti koyulmaksızın bunu ifade etmeleri gerekirdi. Bunu ifade etmeyip tam tersine 'biz kendi egemenliğimiz savunduk' diye uçağımızın düşürülmesinin arkasında olduklarını, bu düşürme faaliyetini kasten yaptıklarını ifade etmeleri, tabii daha vahim bir sonuç doğuruyor. Bütün bu süreçle ilgili Türkiye'nin tutumunun ne olacağını yarın sayın Başbakanımız grup konuşmasında açıklayacak. Orada hep beraber bütün kamuoyuyla paylaşılacak." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ömer Çelik Ak Parti Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title