Haberler

    "Stili Neuer'e Benziyor"

    Hem yönetim hem teknik heyet genç kaleci Uğurcan Çakır’a tam not verirken, gençlik geliştirme sorumlusu Sadi Tekelioğlu, “İnanılmaz bir kaleci olacak. Güven kazandıkça farklı bir yere gelecek” dedi.

    Süper Lig'de Antalyaspor'u deplasmanda 2-1 mağlup eden Trabzonspor'un kalesini koruyan Uğurcan Çakır, yaptığı kurtarışlarla hem takımının galibiyetinde önemli rol oynadı hem de Onur'un yokluğunda güven verdi.

    Trabzonspor'un gençlik geliştirme teknik sorumlusu Sadi Tekelioğlu, döneminde A takıma yükselerek forma giymeye başlayan oyuncuların Türk futboluna damga vurmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Tekelioğlu, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür'ün bekledikleri çıkışı gösterdiğini ve takıma önemli katkı yaparak kendilerini ispat ettiklerini belirterek, "Uğurcan'da 2 yıl geç kalındı ama bence o da bu oyunculara eklendi. 3 oyuncu Trabzonspor'un kurtuluşunda önemli rol oynar" dedi.

    Tekelioğlu, genç kalecinin İstanbul'dan Trabzonspor altyapısına geldiğini vurgulayarak, "Bu sezon şanssız maçlarda forma giydi ama Antalyaspor maçında daha güvenliydi. Tedirginliğini üzerinden atmaya başladı. 5-6 gol pozisyonunu engelledi. Topu oyuna sokması, tekniği çok iyi. Müthiş bir fiziği var. Bayern Münih'in milli kalecisi Manuel Neuer'e stili çok benziyor" değerlendirmesinde bulundu.

    Uğurcan'ın ilerleyen dönemde adından daha çok söz ettireceğine inandığını dile getiren Tekelioğlu konuşmasını şöyle noktaladı: "İnanılmaz bir kaleci olacak. 10 yıl Trabzonspor'un kalesini korur. Güven kazandıkça farklı bir yere gelecek. Avrupa'nın önde gelen İspanya, İtalya, Almanya, Fransa, İngiltere gibi liglerinde oynayabilir."

    ]

    ]

    ]

    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Sadi Tekelioğlu Manuel Neuer Antalyaspor Trabzonspor Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title