Haberler

Yusuf Namoğlu: "Hata Yapanları Dinlendirdik"

İstifa etme hazırlığında olan MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, NTV'ye konuştu. Hata yapan hakemleri dinlendirdiklerini söyleyen Namoğlu, "Bir hakem hata yaptı diye hakemliği bitirilmez" ifadelerini kullandı.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, istifa dilekçesini vermeden önce açıklamalarda bulundu. NTV'nin sorularını yanıtlayan Namoğlu, VAR sisteminde de hatalar yapıldığını söyledi. Bu sistemin oturması için 1 yıl çalıştıklarını söyleyen Namoğlu, "Monitöre rağmen yanlış kararlar veren arkadaşlar oldu, biz de prosedür gereğince dinlendirmeye aldık. Sahadaki insan pozisyonu göremeyebilir. VAR sistemi zaten bunun için. Yanlış kararlar bilinçli değil, yetenekle ilgili bir durum. Bir pozisyon için bir hakemin kariyeri bitmez. Hakemleri korumak için ve kamuoyuna bilgi vermek için yazılı açıklama yaptık. Zamanında bir hata nedeniyle Deniz Ateş Bitnel'in hakemliği bitirildi. Aynısı olmaması için kamuoyuna açıklama yapmak mecburiyetinde kaldık. Hakem arkadaşlar, yaptıkları hata karşılığında cezasını çekecektir, çekti de. Ama hata için hakemliği bitirilmez" dedi.

"VAR konuşmaları, protokol gereği verilmez"

VAR sisteminin gelmesinin ardından hataların benzer şekilde devam ettiğini de söyleyen Yusuf Namoğlu, "Bütün dünyada buna benzer hatalarla bu sistem devam ediyor. Almanya'da ve Fransa'da buna benzer hatalar oluyor. Almanya'da Schalke maçında bir pozisyonda oyuncunun neredeyse ayağı kırılacaktı. Yüzde 100 kırmızı kart. Ama hakem sarı kart verdi. VAR hakemi sonrasında kendisini uyarsa da, hakem VAR'a gitmeye gerek duymuyor. Yapılan araştırmada Schalke maçında daha önce sıkıntı yaşadığı ortaya çıkıyor ve bundan dolayı böyle bir durum ortaya çıkıyor. Bizde böyle bir durum olmadı. VAR'daki arkadaşlar hakemi izlemeye davet ettiğinde herkes pozisyonu izledi" dedi. Galatasaray'ın talep ettiği VAR konuşmalarıyla ilgili olarak da konuşan Namoğlu, "VAR protokolü içinde, VAR diyaloglarının açıklanmaması konusu var. IFAB'la yapılan bir anlaşma var. Kulüpler IFAB'a gitseler de bunları vermezler. Ancak protokol değişirse verilebilir" açıklamasını yaptı.

"Kurul olarak istifa ediyoruz"

TFF'den kendilerine istifa talebi gelmediğini sözlerine ekleyen Yusuf Namoğlu, "TFF'den istifa talebi gelmedi, talebi ben ilettim. Yarın görevim tamamlanmış olacak. Kurul olarak istifa ediyoruz. Şimdi diğer arkadaşlardan da istifaları elektronik olarak aldık" dedi. Hakemlerde art niyet olmadığını örnekle anlatan Namoğlu, "Bir maçın hakemi bir maçta gol verdi, sonra izleyince pozisyonda faul gördü ve golü iptal etti. Eğer bir hakemde art niyet olsa, zaten önceki pozisyonda golü vermez. ya da görüntüyü izleyip golü iptal etmez" diye konuştu. Bazı hakemlerin bazı maçlara verilmemesiyle ilgili olarak böyle bir durumu zaman zaman söz konusu olduğunu söyleyen Namoğlu, "Özgür Yankaya, Fenerbahçe maçlarına uzun süre gitmedi. Belli bir süre beklendi. Ama biz özen gösterdik bu maçlara vermek için. Görev verilmeyen 1-2 hakem olabilir" ifadelerini kullandı.

"Dürüstlükten taviz vermedik"

Son olarak dürüstlükten taviz vermediklerini söyleyen Yusuf Namoğlu, "İşimizi yaparken kimseye müdahale ettirmedik. Bu konuda arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnsani olarak hakemler hata yapmış olabilir, belki biz de atamalarda hata yapmış olabiliriz. Ama dürüstlüğümüzden taviz vermedik. Biz koltuğu bırakabilen yapıda olan insanlarız" dedi. Namoğlu, istifa dilekçesine ise "Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'ndan yarın itibariyle istifa ediyorum" ifadelerini yazdı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Merkez Hakem Kurulu Yusuf Namoğlu Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title