Haberler

Süper Lig'in eski yıldızları Aboubakar, Pepe ve Telles, Porto'yla lig şampiyonluğu yaşadı

Güncelleme:

Porto, Sporting'i 2-0 mağlup ederek, bitime 2 hafta kala en yakın rakibi Benfica'nın 8 puan önüne geçti ve Portekiz Ligi'nde 29. kez şampiyon oldu. Böylelikle mavi beyazlı takımda Süper Lig'in eski oyuncuları Vincent Aboubakar, Pepe ve Alex Telles birlikte şampiyonluk yaşadı.

Porto, Portekiz Ligi'nde sezonun bitimine 2 hafta kala şampiyonluğu garantiledi. Dragao Stadı'nda oynanan 32. hafta maçında Sporting'i 2-0 mağlup eden mavi beyazlı ekip, tarihinin 29. lig şampiyonluğunu ilan etti.

Karşılaşmanın ardından Portolu futbolcular büyük sevinç yaşarken takımdan ayrılacağı konuşulan eski Galatasaraylı Alex Telles'in sevinç gözyaşları dikkatlerden kaçmadı. Telles ile birlikte eski Beşiktaşlılar Vincent Aboubakar ve Pepe de bu sevince ortak oldu.

İlk yarısı golsüz biten karşılaşmada Porto'nun aradığı gol 64. dakikada Danilo Pereira'dan geldi. Dakikalar 90+1'i gösterdiğinde ise Marega farkı ikiye çıkardı ve şampiyonluk turu öncesi golünü kaydetti.

29. ŞAMPİYONLUK

Ligin bitimine 2 hafta kala en yakın takipçisi Benfica ile arasındaki puan farkını 8'e çıkaran Porto, 1 sezonluk aradan sonra şampiyonluğa yeniden ulaşmış oldu. Tarihinde 29. kez şampiyonluk ipini göğüsleyen Porto bu galibiyetle puanını 79'a çıkarırken Sporting ise 59 puanda kaldı.

EN FAZLA KAZANAN BENFICA

Porto, 29 şampiyonlukla tarihte Portekiz Ligi'ni en fazla kazanan 2. takım olarak yerini koruyor. Liga NOS'ta bu alanın lideri ise 37 şampiyonlukla SL Benfica.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Alex Telles Portekiz Porto Pepe Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500

Yorumlar (2)

KARA KARTAL:

GÖZÜMDE CANLANIR KOSKOCA MAZİ :(

7
2
yanıtYanıtla
Sarı kırmızı aslan:

benimde

yanıt0
yanıt1
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title