Haberler

Sokak Basketbol Turnuvası Başlıyor

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, "Sokakta Yaşam, Sokakta Özgürlük ve Sokakta Basketbol" sloganıyla Sokak Basketbol Turnuvası düzenliyor.

Turnuva için 24 Ağustos'ta başlayan başvurular, 13 Eylül'e kadar devam edecek. Şu ana kadar 10 takım ve toplam 40 sporcunun başvurduğu turnuva, 15 Eylül'de eleme müsabakalarıyla başlayacak. Turnuvaya 14 yaş üstü herkes katılabilecek. Sokak basketbolunda mücadele edecek takımlar, 3 asil ve 1 yedek sporcudan oluşacak. Kadınlar ve erkekler olmak üzere 2 kategoriden oluşacak olan turnuvanın maçları, 5 gün boyunca Ayşe Zarakolu Parkı'ndaki (Parkorman) basketbol sahasında oynanacak. Turnuva 20 Eylül'de engellilerin gösteri maçı ve yapılacak final karşılaşmasıyla sona erecek. Turnuvanın iki kategorisinde ilk 3'e giren takımlara kupa ve hediyeler verilecek.

"Heyecan yaratmak istiyoruz"

Sokak Basketbolu Turnuvası hakkında bilgi veren Spor Şube Müdürlüğü eğitmeni İsmail Güzel, turnuvayı daha çok sokaklarda basketbol oynayan gençlerde bir heyecan yaratmak amacıyla düzenlediklerini belirterek, "Gençler sokaklarda daha çok kendi aralarında oynuyor. Hep aynı süregelen bir durum yaşanıyor. Turnuvayla bizler bu süregelen durumu farklı kılmaya çalışacağız. Sonuçta turnuvayla birçok grup ve kişi bir araya da gelmiş olacak. Basketbol şöleniyle gençler bir rekabet ve yarışma heyecanı içinde olacaklar. Bu heyecan ve coşku gençlerde basketbol açısından ekstra motivasyon da sağlayacak." dedi.

Sokak basketbolu diğer turnuvalara ön ayak olabilecek

Turnuvada bir diğer amaçlarının ise sokak basketboluyla birlikte sokak sporunu yaygınlaştırmak olduğunu ifade eden Güzel, bölgede spor tesislerinin oldukça az olduğunu ve bundan dolayı halkın istediği gibi spor yapamadığını belirtti. Sokaklarda spor yapma imkânlarının yeterli düzeye gelmesi için de turnuvanın önemli olduğuna dikkat çeken Güzel, basketbolla başlayan turnuva ileride farklı branşlarla düzenlenecek organizasyonlara da ön ayak olabileceğini belirti.

Kadınların basketbola ilgisi artıyor

Sokak basketbolu turnuvalarında şuana dek erkeklerin çoğunlukta olduğuna dikkat çeken Güzel, "Bölgede son dönemlerde kadın basketbolu giderek yükselişte. Bağlar Belediyespor'da buna güzel bir örnek oluşturuyor. Zaten bizler organizasyonu kadın ve erkek olmak üzere 2 kategoriden oluşturduk. Şuana dek kadınlar 2 ekip halinde başvuruda bulundu. Bu sayı başvurunun son gününe doğru artacaktır. Turnuvada en az 5 kadın takımının mücadele etmesini bekliyoruz."

Müsabakalar yarı saha ve tek potada oynanacak

Yapılacak basketbol şöleni ile ilgili teknik bilgiler de veren Güzel, şöyle konuştu: "Dünyanın kabul ettiği normal saha ölçülerinin yarısı turnuvada uygulanacak. Müsabakalar yarı saha ve tek potada oynanacak. Karşılaşmalar 7 dakika sürecek, eşitlik bozulmazsa 3 dakika uzatma ve yine eşitlik olması durumunda seri serbest atışlar maçın galibini belirleyecek."

Güzel, Sokak Basketbolu Turnuvası'na katılmak isteyen vatandaşların 13 Eylül'e kadar Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda bulunan Spor Şube Müdürlüğü'ne başvuruda bulunabileceğini söyledi.

Kaynak: Temsilci / Spor

Eylül Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title