Haberler

Semih Şentürk'ten Açıklamalar

Fenerbahçe'nin Golcü Futbolcusu Semih Şentürk, Uzun Süre Yedek Kaldığı Dönemde Bile Sarı-lacivertli Kulüpten Tamamen Ayrılmayı Hiçbir Zaman Düşünmediğini Belirterek, "Daum Zamanında, Oynamayıp Kenarda Oturduğumda Geçen Seneye Kadar Kiralık Gitmeyi Düşündüm. Ama Şimdi Baktığım Zaman 'İyi Ki Gitmemişim' Diyorum" Dedi.

Fenerbahçe'nin golcü futbolcusu Semih Şentürk, uzun süre yedek kaldığı dönemde bile Sarı-lacivertli kulüpten tamamen ayrılmayı hiçbir zaman düşünmediğini belirterek, "Daum zamanında, oynamayıp kenarda oturduğumda geçen seneye kadar kiralık gitmeyi düşündüm. Ama şimdi baktığım zaman 'İyi ki gitmemişim' diyorum" dedi.

Semih Şentürk, Fenerbahçe Gazetesi'nde yer alan röportajında, uzun süre yedek kaldığı dönemde bile Sarı-lacivertli kulüpten tamamen ayrılmayı hiçbir zaman düşünmediğini kaydederek, "Daum zamanında, oynamayıp kenarda oturduğumda geçen seneye kadar kiralık gitmeyi düşündüm. Futbolcu oynayarak kendini geliştirebilir, oynamadığı zaman kendini geri atıyor. Ama şimdi baktığım zaman 'İyi ki gitmemişim' diyorum" şeklinde konuştu.

Kendisine 'Nöbetçi golcü' denmesinin hatırlatılması üzerine Semih, "Bana, 'Nöbetçi golcü, ilk 11'e girdiği zaman bir şey yapamıyor' diyorlardı. Ben bu sene ilk 11 oynadığım 14 maçta, 11 gol attım ve gol krallığında birinci sıradayım. Son Sevilla maçında da hocam bana 60 dakika şans verdi. Ben oyuna girdikten sonra koşmasam, mücadele etmesem ve topa vurmasam neyime, benim kendi zararıma. Bir dahaki maçta beni oyuna, sonraki maçta kadroya bile almaz. Ben de kendimi iyi motive ediyorum. Zico beni oyuna girmem için kaldırdığında iyi ısınıyorum. Mesela ilk Sevilla maçında da aynısını yaptım ve oyuna girdiğimde Alex'in pasında köşeyi boş gördüm, golümü attım. Ben aslında 'Nöbetçi golcü' değil, 'Gerçek golcüyüm'" diye konuştu.

Semih, 'Golcü çok süre aldığı zaman kendini daha iyi geliştirebilir' sözüne katılıp katılmadığının sorulması üzerine, "Kesinlikle çok doğru bir söz. Hem kaleci hem de forvet bir takımın önemli mevkileri. Ben kendi adıma diyebilirim ki; bu sene oynuyorum ve takıma her zamankinden daha fazla katkıda bulunuyorum. Her futbolcu oynamak ister. Yani bu orta saha da veya defansta fark etmez. Ama bir oyuncu oynadığı zaman kendini geliştirebiliyor. Oynamadığın zaman da eksikleri diğer oyunculardan daha fazla olduğu için ister istemez diğerlerinden geride kalıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

"ALEX, ŞU ANDA TÜRKİYE'DE OYNAYAN EN İYİ FUTBOLCU" Sarı-lacivertli takımın kaptanı Alex'in şu anda Türkiye'de oynayan en iyi futbolcu olduğunu dile getiren Semih, "Alex ile daha önceden de tabii ki beraber oynadık ama bu sene daha fazla birlikte oynama şansı buluyoruz. Oyun zekası ve herkesten daha erken düşünme yeteneği olsun, Alex, şu anda Türkiye'de oynayan en iyi futbolcu. Ben de onun ne yapabileceğini hissedebiliyorum. Attığım gollerde onun çok büyük payı var. Maç sırasında bir pozisyonda içimden 'Topu arkaya atacak' diyorum ve atıyor da. Sadece maçlar değil, antrenmanlarda da bu aynı şekilde. Sanki aramızda telepatik bir bağ var ve bunun üzerine çalışıyoruz. Benim açımdan böyle bir yetenek ile beraber çalışmak çok farklı bir zevk" diye konuştu.

Sarı-lacivertli ekibin bir diğer golcüsü Mateja Kezman ile ilgili olarak Semih, "Benim eşim de Boşnak olduğu için onun dilinden biraz anlıyorum. Kezman iyi ve karakterli bir oyuncu gibi. Chelsea, Atletico Madrid ve PSV'de oynamasına rağmen, daha önce gelen yabancılar gibi öyle havalı bir futbolcu değil. Onun oynamadığı ve benim gol attığım maçlarda beni tebrik eden, arayan ve mesajlar atan çok sıcakkanlı biri. Sezon başında kendini tek forvet olarak yalnız hissettiğini söylemişti. Ancak şu anda takıma tamamen uyum sağlayabildiğini ve o yalnızlığını giderdiğini, gerçek performansını yakaladığını düşünüyorum. Şu anda ikimizde formdayız, bu da Zico ve Fenerbahçe için bu büyük bir şans" dedi.

"YURT DIŞINA GİDERSEM TERCİHİM İSPANYA OLUR" Sezon sonunda sözleşmesinin biteceğini hatırlatan ve öncelikli tercihinin Fenerbahçe olduğunu dile getiren Semih, "Sezon başında bu konu ile ilgili çok spekülasyonlar oldu. Fenerbahçe'de sözleşmem devam ediyor ve sene sonunda bitecek. Benim her zaman olduğu gibi öncelikli tercihim Fenerbahçe, ama her futbolcunun olduğu gibi benim de yurtdışı hedefim var. Burada gerçek performansımı daha yeni sergileyebiliyorum. Fakat bir gün yurt dışına gidersem, tercihimi İspanya'dan yana kullanmak isterim" şeklinde konuştu.

Semih, kendine örnek aldığı bir futbolcunun olup olmadığının sorulması üzerine, "Futbola başladığımdan beri Van Basten'in video kasetlerini izliyordum. Onun vuruş stillerini hep kendime örnek almışımdır. Tanju Çolak'ın CD'lerini izliyorum. Hakan Şükür'ü ve Chelsea'li Drogba'yı çok beğenirim" ifadelerini kullandı.

Maça çıkmadan önce bir uğurunun olup olmadığı sorusuna ise Semih, "Uğur denemez ama Samandıra Tesisleri'nden stada doğru gelmeden önce bir enerji içeceği içiyorum. Stada geldiğim zaman da sade bir kahve içmek benim için gelenek oldu" cevabını verdi.

Semih, attığı gollerin ardından gol sevincini baş parmağını emerek göstermesiyle ilgili soru üzerine, "Daha önceden Avrupa liglerinde gol atıldığı çoğu zaman böyle enstantaneler görüyordum. Ben de inşallah bir gün çocuğum olursa, gol attığımda aynısını yapmak istiyordum. O dileğimi gerçekleştirdim diyebilirim. Kızım bana uğurlu geldiği için ben de attığım golleri bu şekilde ona armağan ediyorum" ifadelerini kullandı.

'Fenerbahçe altyapısından oyuncu yetişmiyor' yorumlarıyla ilgili bir soruya ise Semih, "Biz A takıma çıktığımız zaman çok büyük bir performans gösteriyorduk. Şimdi bizim PAF takımıyla yaptığımız maçlarda bakıyorum, sanki bizden korkuyorlar veya belki de psikolojik olarak etkileniyorlar. Ben o hırsı onlarda pek göremiyorum. Biz eskiden A takımla maç yaparken onları yenmek için sahaya çıkıyorduk. Kazandığımız maçlar bile olmuştur. Mustafa Denizli de biz kazandığımız için bir doksan dakika daha oynatıyordu.

Şu anda altyapıda bir kalite var, yok demiyorum. Fakat bizimle oynadıkları maçlarda gerçek kapasitelerini yansıtmadıklarını düşünüyorum" cevabınyollerde onun çok büyük payı verdi.

Semih, Sarı-lacivertli taraftarlarla ilgili olarak da, "Katkıları çok büyük, bu şekilde devam etmelerini istiyorum. Her oyuncu sahaya galibiyet için çıkar, bazen geri düşüyoruz veya maç berabere oluyor. O anda sahneye çıkarak takımlarına sahip çıkmaları gerek. Futbolcuyu motive etmeleri lazım. Taraftarımız müthiş destek veriyor. Kadıköy'e kim gelirse gelsin, herkes taraftardan bahsediyor. Turu geçtiğimiz o müthiş Sevilla maçında da taraftarımız bizi oralarda bile asla yalnız bırakmamıştı. Fenerbahçe seyircisinin büyüklüğü burada çok iyi bir şekilde ortaya çıkıyor. Burada bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Ben oyuna girdiğimde hepsi benden gol bekliyor. Ben de onlara müjdeyi vereyim, gollerimin devamı gelecek" şeklinde konuştu.

(KÇ-KÇ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Bakmadan Geçme

Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya mı uğradı? İşte Robert Fico'nun yaşadığı panik anları... Yağ çözücü evde nasıl yapılır? Evde doğal yağ çözücü yapımı İSTİKLAL CADDESİ'NDE YANGIN MI ÇIKIT? İstiklal Caddesi'nde yangın paniği! Ne oldu, olay ne? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title