Haberler

Rıza Kayaalp'in 5. dünya şampiyonluğu ailesini ve şehri sevince boğdu

Güncelleme:

- Rıza Kayaalp'in 5. dünya şampiyonluğu ailesini ve şehri sevince boğdu

YOZGAT - Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp'in Yozgat'ta yaşayan ailesi büyük sevinç yaşadı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gerçekleştirilen Dünya Güreş Şampiyonası'nda final müsabakasında İranlı Amin Mirzazadeh'i mağlup eden milli güreşçi Rıza Kayaalp, 5. kez dünya şampiyonu oldu. Milli güreşçinin final mücadelesini ailesi, il protokolü ve yüzlerce vatandaş, Cumhuriyet Meydanı'na kurulan dev ekrandan izledi. Kayaalp'in annesi Sevgi, babası Kelami Kayaalp ve vatandaşlar karşılaşma boyunca heyecan içinde dua ederek müsabakayı takip etti. Karşılaşma sonrası milli güreşçinin ailesi ve vatandaşlar mutluluklarını birbirine sarılarak kutladı.

"Sırada olimpiyatlar var"

5. kez dünya şampiyonu olan Rıza Kayaalp'in annesi Sevgi Kayaalp, oğlunun maçını izledikten sonra yaptığı konuşmada, "Oğlumla çok gurur duyuyorum. İstiklal Marşımızı söyletti, bayrağımızı dalgalandırdığı için çok teşekkür ederim. Sırada olimpiyatlar var. Zaten bir tek olimpiyat birinciliği kaldı. Onun rakibi yok, bir de Lopez'i yıkarsa benden mutlusu yok. İnşallah bayrağımızı yine dalgalandırır. Rabbim gücünü kuvvetini artırsın." dedi.

"Oğlumla gurur duyuyorum"

Baba Kelami Kayaalp ise, "Mutluyum, gururluyum. Oğlum 5. kez dünya şampiyonu oldu. Yozgat'ımızı dünyaya duyurdu. Mutluyuz, inşallah olimpiyat şampiyonu da olmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

" Rıza Kayaalp, Yozgat'ın önemli markalarından"

Karşılaşmayı vatandaşlar ve milli sporcunun ailesi ile izleyen Yozgat Valisi Ziya Polat da, "Yine çok mutluyuz, çok gururluyuz, Yozgat'ın yiğit evladı, gururumuz, hemşerimiz 5. kez Dünya şampiyonu oldu. Bizlere, Yozgat'a bu gururu yaşattığı için şükranlarımı sunuyorum. Rıza, Yozgat'ın en önemli markalarından biridir. Hep beraber Rıza'ya destek oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz. İnşallah olimpiyatta da altın madalyamızı alıp İstiklal Marşımızı herkese dinlettireceğiz." ifadelerine yer verdi.

"Bir Rıza Kayaalp klasiği izledik"

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse ise, "Bugün Cumhuriyet Meydanımızda yine bir Rıza Kayaalp klasiği izledik. Rabbime şükür 5. Dünya şampiyonluğumuz aldı. Yozgatlının Türk'ün gücünü orada gösterdi ve rakiplerini dize getirerek 5. Dünya şampiyonluğunu elde etti. Gurur duyduk, mutlu olduk." dedi.

Karşılaşma sonrası il protokolü ve vatandaşlar milli sporcu Rıza Kayaalp'in ailesini tebrik etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Rıza Kayaalp Sırbistan Yozgat Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title