Haberler

OSB Koleji Tırmanma Takımı'ndan Antalya birinciliği

Güncelleme:

Antalya OSB Teknik Koleji Tırmanma Takımı, Kız Erkek Karma Kategorisinde Antalya birincisi oldu.

Antalya OSB Teknik Koleji Tırmanma Takımı, Kız Erkek Karma Kategorisinde Antalya birincisi oldu.

Dağcılık ve tırmanış sporunun gelişmesi ve bu alanda dünyanın sayılı tırmanış destinasyonlarından biri olan Antalya'nın, alternatif turizm türlerinin gelişimine katkı sağlamak için Antalya Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji'ne yapılan tırmanış duvarı, ilk ulusal çaptaki organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Okul Sporları Daire Başkanlığının 2021-2022 yılı faaliyet programında yer alan Okullar Arası Spor Tırmanış Genç A ve B İl Birinciliği, Yıldızlar İl Birinciliği ve Küçük-Minik İl Birinciliği müsabakaları Antalya OSB Teknik Koleji'nde gerçekleşti.

"Kupaları topladı"

Tırmanış sporundaki iddiasını yarışmada sergilediği performans ile bir kez daha ortaya koyan Antalya OSB Teknik Koleji, Antalya'nın çeşitli ilçelerinden okullarının mücadele ettiği yarışmadan iki birincilik, bir ikincilik kupası ile ayrıldı. Daha önce hiç tırmanış sporu ile ilgilenmemiş fakat tırmanış sporuna yeteneği olan öğrencilerden oluşan, dördü erkek üçü kız toplam yedi Antalya OSB Teknik Koleji öğrencisi, altı ay gibi kısa bir süre içerisinde dereceye girecek potansiyele ulaşıp, Genç Erkek B Kategorisinde Antalya birincisi, Genç Kızlar B Kategorisinde Antalya ikincisi oldu. Kız Erkek Karma Kategorisinde takım olarak Antalya birincisi olan tırmanma takımının sporcusu Muhammed Taha Demirtaş ise Genç B Kategorisi Ferdi Sıralamasında Antalya Birincisi olma başarısını gösterdi.

"Olimpiyat sözü"

Henüz altı aylık bir okul olmalarına rağmen, tırmanma konusunda şampiyonlar çıkaran bir okul haline gelmiş olmaktan gurur duyduklarını belirten Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, "Türkiye ve Antalya tırmanma konusunda çok önemli bir destinasyon, bu potansiyelin artmasına sağladığımız desteğin, böylesi başarılar ile taçlandırılmış olmasından dolayı oldukça mutluyuz. Daha kuruluş aşamasında konu hakkındaki kararlılığımızı ortaya koymuş, bu vizyonun ülkemize, şehrimize, eğitim camiasına katkı sağlamasını umut etmiştik. Bunun karşılığını altı ay gibi kısa bir sürede almış olmak, bizleri gerçekten çok fazla gururlandırdı. Çocuklarımız kısa bir sürede böylesi önemli bir başarıya imza attıkları için çok mutlular. Okulumuzda disiplini ve öz güveni spor ile sağlayacağız demiştik, bu başarı, takımdaki öğrencilerimizin kendilerine olan güvenlerinin bir kat daha artmasına vesile oldu. Tırmanma sporu olimpiyat oyunlarına dahil edildi. İnanıyorum ki geleceğin tırmanma sporcuları bu okuldan yetişecek ve olimpiyatlarda ülkemizi temsil edip, altın madalya gururunu bizlere yaşatacaklar" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Antalya OSB Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title