Haberler

Norveçli kadın hentbolcular bikini giymedikleri için para cezasına çarptırıldı

Güncelleme:

Norveç'te kadın hentbol takımı oyuncuları, Bulgaristan'da düzenlenen Avrupa Plaj Hentbol Şampiyonası maçında İspanya karşısına bikini yerine şort giyerek çıktı. Karşılaşma sonrası Norveç Hentbol Federasyonu yaptığı açıklamada, "Elbette herhangi bir ceza verilirse bunu öderiz. Hepimiz aynı gemideyiz" dedi. Resmi kıyafet uygulamasına aykırı şekilde giyinen Norveç'e Uluslararası Hentbol Federasyonu tarafından 1500 euro para cezası verildi.

Norveç kadın hentbol takımı oyuncuları, yönetmeliğe aykırı giyindikleri için para cezasına çarptırıldı. Bikini yerine şortla maça çıkan sporculara kişi başı 150'şer euro, takım olarak da 1500 euro para cezası verildi.

Norveçli kadın hentbolcular bikini giymedikleri için para cezasına çarptırıldı

BİKİNİYİ FAZLA AÇIK BULDULAR

Edinilen bilgiye göre kadın hentbol oyuncuları, çok fazla açık buldukları için bikini yerine şortla oynamak istediler. Ancak bu talep Uluslararası Hentbol Federasyonu tarafından kabul edilmedi. Bulgaristan'ın Varna kentinde düzenlenen Avrupa Plaj Hentbol Şampiyonası'nda İspanya karşısında kaybettikleri üçüncülük mücadelesine İskandinavlar, Uluslararası Hentbol Federasyonu'nun resmi kıyafet uygulaması olan bikini yerine şort giyerek çıktılar.

Norveçli kadın hentbolcular bikini giymedikleri için para cezasına çarptırıldı

"HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ"

Sporcularına sahip çıkan Norveç Hentbol Federasyonu Başkanı Kare Geir Lio ise, yaptığı açıklamada, "Elbette olası bir cezayı biz ödeyeceğiz. Hepimiz aynı gemideyiz." dedi. 'Bikini mi, şort mu?' meselesi, plaj sporları çevreleri arasında uzun zamandır tartışma konusu. Bazı oyuncular bikininin çok aşağılayıcı ve maç sırasında pratik olmadığı görüşünde. Kıyafet yönetmeliğine yönelik mevcut kuralları değiştirmeye yönelik Norveç'in başlattığı girişim bu önümüzdeki aylarda yetkililer tarafından görüşülecek.

Norveçli kadın hentbolcular bikini giymedikleri için para cezasına çarptırıldı

KURALIN DEĞİŞTİRİLMESİ GÜNDEMDE

Konu Avrupa Hentbol Federasyonu'nu aşıyor. Bu durumda son sözü Uluslararası Hentbol Federasyonu söyleyecek. Gazetecilere e-posta yoluyla açıklama yapan Avrupa Hentbol Federasyonu Sözcüsü Andrew Barringer, "Avrupa Hentbol Federasyonu, bu durumu üye federasyonların isteği doğrultusunda değiştirmeye kararlı ama kurallardaki değişiklik sadece Uluslararası Hentbol Federasyonu seviyesinde değiştirilebilir." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Norveç Haberler

500

Yorumlar (7)

ekrem celebi :

sene 1957 lerde amerıkada sortla gezıyorsunuz dıye kadınlar karakola goturulup 1 gunluk ceza alırlar şimdi geldıgımız durum neden bıkını gıymıyorsun yakında bıkını,şort,kilot,atlet yanı kısacası elbise gıymeden dolastırmak ınsanları

145
86
yanıtYanıtla
Atsız Türk:

Kusura bakmasınlar ama hiç yakışmamış. Bikini giymeden o spor yapılmaz. Lütfen böyle geri kafalılıkları bırakıp bir an önce kendinize gelip bikinileri giyiniz. Bizi bu spordan soğutmaya hakkınız yok.

8
31
yanıtYanıtla
mustafa özkan:

Takımı tebrik etmek, sporcuları daha fazla ciplak giremedigi için ceza verenleri ayıplamak lazım. Nasıl bir ahlaksizlikliktir. Kadın haya ediyor. Bütün seyircilere orasını burasını göstermek zorunda mı.

30
2
yanıtYanıtla
Sinan Yılmaz :

Zaten hentbol aşkı işe gidiyorlar oraya. Bikini giyin ki, seyirci sayısı artsın

12
6
yanıtYanıtla
Yasin Bozkurt:

Bütün dünyada kadınları çıplak dolaşmaları için teşvik etme çabası var sosyal medya haber siteleri TV kanalları sürekli bunun için uğraştığını düşünüyorum.

11
0
yanıtYanıtla
Kalbinden Öperim:

Amaç yapılan sporu değil, bikini bölgesini izlemekse demek ki...

9
0
yanıtYanıtla
Panther Panthera:

Goruyorusunuz, Anlatmaya gerek yok, Ulkemde millet acinma derdinde, amerikada ve avrupada insanlar daha muhafazakar ve daha cok bez koymak istiyorlar ustlerine. Bizimkilerder amerikada ve avrupada yapiyorlar bende yapayim sevdasinda.

8
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title