Haberler

Mudanya Mütarekesi Barış Yolu Ödülü Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı'na Verilecek

Güncelleme:

Mudanya Belediyesi tarafından düzenlenen Mudanya Mütarekesi'nin yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında verilen Mudanya Mütarekesi Barış Yolu Ödülü, Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı'na verilecek. Ödül, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında dünya çapında kazandığı başarı ile Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunu çizdiği çağdaş Türkiye'yi temsil eden takıma verilecek.

Mudanya Belediyesi tarafından Mudanya Mütarekesi'nin yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında geleneksel hale getirilen "Mudanya Mütarekesi Barış Yolu Ödülü", Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı'na verilecek.

Mudanya Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, "Mudanya Mütarekesi Barış Yolu Ödülü"nün seçici kurulu, Milletler Ligi'nin ardından Avrupa şampiyonu da olan Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı'na "Mudanya Mütarekesi Barış Yolu Ödülü"nün verilmesine karar verdi. Aynı gün, İsmet İnönü'ye de "Şükran Ödülü" verilmesi kararlaştırıldı.

Açıklamada sözlerine de yer verilen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise Mudanya Mütarekesi'ni Cumhuriyetin 100. yılına yakışır bir etkinlikle kutlayacaklarını belirterek, "Mudanya Mütarekesi ile atılan barış ve kardeşlik imzasının ışığında bu yıl adımıza yakışır bir kutlamaya imza atacak, atamızı ve Mudanyamızın fahri hemşerisi İsmet İnönü'yü anacak, cumhuriyetin önsözünün yazıldığı Mudanya'da hep birlikte 'cumhuriyet, çok yaşa' diyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Kadın Milli Voleybol Takımı Mustafa Kemal Atatürk Mudanya Belediyesi Türkiye Dünya Kültür Sanat Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title