Haberler

Muaythaide Gençlerde Dünya Şampiyonu Ayşe Sena Nergiz

Güncelleme:

Kayserili milli sporcu Ayşe Sena Nergiz, gençlerde dünya şampiyonluğu kazandıktan sonra büyüklerde de başarı elde etmek istiyor. Muaythai sporuna fitness salonunda başlayan Ayşe Sena, milli takıma seçilerek birçok uluslararası organizasyonda altın madalya kazandı. Ailesinin başarısından dolayı desteklemeye başladığı Ayşe Sena, hedefinin büyükler kategorisinde de şampiyon olmak olduğunu söyledi.

Muaythaide gençlerde dünya şampiyonluğu bulunan Kayserili milli sporcu Ayşe Sena Nergiz, elit büyüklerde de kürsünün zirvesine çıkmak istiyor.

Kayseri'de özel bir lisede son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Ayşe Sena, kilo almak için gittiği fitness salonunda muaythai sporcularıyla tanıştı.

Milli sporcu, bir süre sonra bu sporu yapmaya karar vererek, milli takım antrenörü İlayda Güvercin'in desteği ve yönlendirmesiyle katıldığı organizasyonlarda elde ettiği derecelerle milli takıma seçildi.

Bahçelievler Spor Kulübü bünyesinde 3 yıldır bu branşta spor hayatını sürdüren Ayşe Sena, en son 1-7 Ekim'de Antalya'da Türkiye Muaythai Federasyonu ile Uluslararası Muaythai Federasyonunun (IFMA) düzenlediği Gençler Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Ayrıca, 2022'de Antalya'da düzenlenen Türkiye Wushu Şampiyonası ile Afyonkarahisar'daki Balkan Muaythai Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanan Ayşe Sena, 2023'te Antalya'nın Göynük ilçesinde gerçekleşen Muaythai Türkiye Şampiyonasında ve Ankara'daki Avrupa Şampiyonası'nda da birincilik kürsüsüne çıktı.

Milli sporcu Ayşe Sena Nergiz, AA muhabirine, savunma sporu muaythaiyi yapmasına karşı çıkan ailesinin bir süre sonra başarısından dolayı kendisini desteklediğini söyledi.

Ayşe Sena, "Şu anda gençler kategorisinde dövüşüyorum. Gençlerin bir üzerindeki elit büyüklerde yine şampiyon olmak istiyorum. Bunun için haftada 5 gün antrenman yapıyorum. Gün içerisinde koşu yapıyorum. Maç süreçlerinde çift antrenman yapıyoruz. Akşamları salonda idman yapıyoruz. Bu yine koşuyla başlıyor, sonra esneme hareketleriyle devam ediyor. Birebir çalışmalar da yapıyoruz. Antrenmanlarımızı maç, mekik ve şınav yaptıktan sonra bitiriyoruz." dedi.

Sporcu, dinamik ve dinç kalmak isteyen herkese savunma sporları olmasa da herhangi bir spor dallarıyla ilgilenmesini tavsiye etti.

Antrenör İlayda Güvercin de sporcusunun kendi kategorisinde Türkiye'yi başarıyla temsil ettiğini belirtti.

Son katıldıkları şampiyonada elde ettikleri başarıyı Türkiye'ye hediye ettiklerini vurgulayan Güvercin, "Ayşe Sena, çok hırslı ve başarılı bir sporcu. Disiplininden dolayı burada. Bizi çok gururlandırdı. Ülkemizi yine en zirvede temsil edebilmek için programlı ve düzenli bir çalışma sürecimiz olacak." diye konuştu.

Türkiye Muaythai Federasyonu Milli Kültür Kurulu Başkanı ve Muaythai Kayseri İl Temsilcisi Fatih Kağan Ulu da bu branşta önemli bir yere sahip olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Spor

Ayşe Sena Dünya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title