Haberler

Milli sporcu Emre Karaca Dünya şampiyonluğuna göz kırptı

Güncelleme:

Avrupa Şampiyonu milli kick bokscu Emre Karaca, Türkiye'ye Dünya şampiyonluğunu getirmek için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

Avrupa Şampiyonu milli kick bokscu Emre Karaca, Türkiye'ye Dünya şampiyonluğunu getirmek için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

Uluslararası dereceleri ile Türk spor tarihine adını birçok kez yazdıran milli kick boksçu Emre Karaca, kariyerinde eksikliğini hissettiğini Dünya Şampiyonluğu için yoğun antrenman programları uyguladığını ve günlük rutin yaşamını anlattı. 9 yaşından beri spor ile iç içe olduğunu ifade eden Karaca, defalarca yaşadığı Türkiye Şampiyonlukları başta olmak üzere çeşitli ülkelerdeki müsabakalarına, Avrupa Şampiyonluğu'na, Dünya 2'nciliğe ve 3'ncülüğüne dikkat çekerek, "En yakın tarihteki hedefim Antalya'da organize edilecek olan Avrupa Şampiyonası'dır" dedi.

"TAMAMI İLE AVRUPA ŞAMPİYONASI'NA ODAKLANDIK"

Konya'da 5'ncisi gerçekleşen İslami Dayanışma Oyunları'na gitmeye hak kazandığını fakat kendi sıkletinin otoriteler tarafından iptal edildiğini dile getiren tecrübeli sporcu Karaca, "İslam Oyunları'na gitmeye hak kazanmıştım fakat erkeklerde artı 91 ve benim sıkletim olan 57 kilogramı turnuvadan çıkardılar. Bize de gerekçe olarak katılımın az olduğunu söylediler. Güzel bir ödülü vardı ama maalesef ki dövüşme imkanımız olmadı. Her ne olursa olsun mücadelemizi ve bayrağımızı temsil etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tamamı ile Avrupa Şampiyonası'na odaklandık.

"ESKİŞEHİR'E BOKSU SEVDİRMEYİ BAŞARDIK"

Sabahları erken saatlerde spor salonuna gelip neredeyse tüm gününü orada geçirdiğini belirten Emre Karaca, konu ile alakalı olarak sözlerine şu şekilde devam etti:

"Hem spor kariyerime hem de yetiştirdiğim sporcularım ile hayatıma devam ediyorum. Ufak yaş grubu öğrencilerimin sayısı çok az olmasına rağmen çoğunluğu çeşitli meslek gruplarından gelen yetişkinler oluşturuyor. Çok şükür Eskişehir'e boksu sevdirmeyi başardık. 2009'dan bu yana tüm gayretim insanların boksa karşı ön yargısını kırdırtmaktı fakat şimdi ise dövüş sporu çerçevesinde tüm bildiklerimi insanlara öğretmeye ve spora teşvik etmeye çalışıyorum."

"DÖVÜŞMEK İSTEYENLERE O YÖNDE ANTRENMANLAR YAPTIRIYORUZ"

"Spor salonuna gelenlerin amacı genellikle zayıflamaktan yana oluyor" diyen Karaca, "Kilo problemi olanların haricinde gerçekten dövüşmek veya kendini savunmak isteyen kişiler de bizden eğitim alıyor. Herkesin antrenman programı isteğine göre şekilleniyor. Dövüşmek isteyenlere o yönde idmanlar hazırlıyoruz. Hiçbir şekilde dövüşmeden, dövüşmeyi öğrenemezsiniz. Sadece spor amacı ile gelenler ile elbette keyifli antrenmanlar geçiriyoruz. Fakat asıl gayemiz insanlara boksu öğretmektir."

(Oğulcan Öner - Ali Furkan Çetiner /İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Emre Karaca Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title