Haberler
BBC

Mike Tyson, 30 Yaş Küçük Bir Boksörle Dövüşecek

Güncelleme:

57 yaşındaki eski dünya ağır siklet boks şampiyonu Mike Tyson, kendinden 30 yaş küçük bir boksörle yapacağı dövüş için bir kez daha ringe geri dönüyor. Tyson ve Jake Paul arasındaki boks maçı gösteri amaçlı olmayacak ve resmiyet kazanacak. Karşılaşma Teksas eyaletindeki bir Amerikan futbol stadyumunda yapılacak ve Netflix tarafından canlı yayınlanacak.

57 yaşındaki eski dünya ağır siklet boks şampiyonu Mike Tyson, kendinden 30 yaş küçük bir boksörle yapacağı dövüş için bir kez daha ringe geri dönüyor.

YouTube’dan ringlere transfer olan 27 yaşındaki Jake Paul ile Tyson arasındaki boks maçı gösteri amaçlı olmayacak.

Tyson ve Paul dövüşü, profesyonel boks maçı olarak resmiyet kazandı.

20 Temmuz’daki karşılaşma iki boksörün de dövüş siciline işlenecek.

Netflix’in canlı yayınlayacağı boks maçı, Teksas eyaletindeki 80 bin kişilik bir Amerikan futbol stadyumunda yapılacak.

Mücadele için bazı özel değişiklikler de yapılıyor.

Buna göre Paul ve Tyson maçı, ikişer dakikalık 8 raund olarak planlandı.

Boks karşılaşmaları genellikle üçer dakikalık 12 raund üzerinden yapılıyor.

Karşılaşmayı profesyonel maç lisansı veren Teksas’taki ilgili kurum, iki boksörün sağlık geçmişi değelendirildikten sonra “bazı istisnalar” ile karşılaşmanın onaylandığını açıkladı.

Dövüşün yapılacağı Temmuz ayında Tyson 58 yaşına basmış olacak.

Boks ringinin yaşayan en büyük isimleri arasında olan Tyson son profesyonel maçını 2005 yılında yaptı.

2020 yılında ise bir gösteri maçına çıktı.

Jake Paul son profesyonel maçında Ryan Bourland isimli bir boksörü yenmeyi başardı.

Yaptığı toplam 10 maçın 9’unu kazanan Jake Paul, genellikle eski karma dövüşçülerle ringe çıkıyor.

Bir ara YouTube’un en çok kazanan içerik üreticileri arasında olan Paul, ringe transfer olduğundan bu yana gelirlerini katlıyor.

Forbes dergisi, Paul’u 2022 yılının en fazla kazanan 46’ncı sporcusu olarak gösterdi.

Mike Tyson'un kariyeri

Mike Tyson’un zirve yaptığı yıllar ise çok geride kaldı.

Amerikalı boksör 1987'de 20 yaşındayken, dünyanın üç büyük boks organizasyonunda, WBC, WBA ve IBF, ağırsiklet şampiyonluğu unvanını elinde bulunduran ilk boksör olmuştu.

Ancak Tyson’un kariyeri, ring içindeki ve dışındaki davranışları ile de anıldı.

1997 yılında Evander Holyfield ile yaptığı boks maçında rakibinin kulağının bir parçasını ısırarak kopardı.

Diskalifiye edilen Tyson bir süre profesyonel lisansını da kaybetmişti.

Yasalarla da başı derde giren Tyson, tecavüzden suçlu bulundu ve üç yıl cezaevinde kaldı.

Amerikalı boks efsanesinin profesyonel kariyerinde 50 maçta 6 yenilgisi bulunuyor. Bunların 44’ünü rakiplerini devirerek kazandı.

ABD'nin önde gelen spor yayıncılığı kuruluşlarından ESPN, iki boksör arasındaki yaş farkının profesyonel boks tarihindeki en büyük fark olduğunu kaydediyor.

20 Temmuz’daki boks maçı Netflix’in dövüş sporlarındaki ilk canlı yayını olacak.

BBC

Mike Tyson Jake Paul Futbol Teksas Dünya Ünlüler Spor Güncel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

19 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Mayıs burç yorumları nedir? Galatasaray Pınar Karşıyaka Play Off Serisi kaç kaç, kim önde? GS Basketbol hangi kanalda? Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title