Haberler

Kırıkkale Şube Başkanlığı İftar Yemeği Verdi

Güncelleme:

Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ar, Kırıkkale Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ar, Kırıkkale Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Ar burada yaptığı konuşmada Londra Olimpiyatlarındaki başarısızlığın nedeninin alt yapıya önem verilmemesinden kaynaklandığını söyledi.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Kırıkkale Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde açıklamada bulunan Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ar, ülkelerin kendilerine ait spor politikalarının olması gerektiğini ifade etti. Ar, "Spor kültürü ve spor politikası ciddi manada planlı ve programlı üretilmediğinde yada yürütülemediğinde bu yıl olduğu gibi Londra Olimpiyatlarındaki gibi hüsran yaşanacak" şeklinde konuştu.

Alt yapıya ve amatör sporlara yıllardır önem verilmediğini belirten Ar, kısa vadede sportif başarılar beklendiğini, oysa üretilecek projelerin, kısa, orta ve uzun vadeli olması gerektiğini söyledi. Ar, "Kısa vadede bazı sportif başarılar bekleyebiliriz ancak uluslararası alanlardaki spor faaliyetlerinde, sportif başarıdan daha ziyade öncelikle alt yapıya önem verilmeli ve ciddi bir alt yapı oluşturmalıdır. Bu 5 yıllık dilimler halinde 3 periyotta olabilir. Dikkat edilecek olursa Avrupa'daki birçok ülkenin yapmış olduğu sistem, 5-6 yaşlarındaki sporcuları alıp belli bir elemeden geçirip rehber hocaların vasıtasıyla yetenekli oldukları alanlara yönlendiriyorlar. Daha sonra belirli gruplar halinde herkes branşında çalışarak, uluslararası veya kendi ülkesinde başarılı oluyor" dedi.

Türk sporunun masaya yatırılarak yeni bir organizasyonun yapılması gerektiğine dikkat çeken Ar, başarısızlığın altyapıya önem verilmediğinden kaynaklandığını söyledi. Ar, "Türkiye olarak, Londra Olimpiyatlarının ardından Türk sporu bir masaya yatırıp, yeni bir spor politikası geliştirerek, spor kültürü ile de birleştirerek, bir organizasyon yapmamız gerekiyor. Başarısızlığın temeli alt yapıya önem verilmemesidir. Bu konuda yerel yönetimlere büyük görev düşüyor. Kanunlarda ve yasalarda eksikliklerimiz var. Yerel yönetimlere bazı yetkilerin verilmesi lazım" diye konuştu.

"Temeli olmayan binalar yıkılmaya mahkumdur" diyen ASKF Kırıkkale Şube Başkanı Sırrı Zengin ise, amatör spor kulüplerinin desteklenmesiyle Türk sporun yeniden kalkınmaya başlayacağını belirtti. Köseler Petrol dinlenme tesislerinde verilen İftar yemeğine, ilçe ve belde belediye başkanları, amatör spor kulüp yöneticileri, sporcular ile çok sayıda davetli katıldı. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Kırıkkale Londra Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title