Haberler

Kazanan Şanlıurfa Oldu

GAP Arena Stadyumu'nda oynanan ve Trabzon'un 3-1'lik sonuç ile kupayı kazandığı Türkiye Kupası finali Şanlıurfalıları mutlu etti.

GAP Arena Stadyumu'nda oynanan ve Trabzon'un 3-1'lik sonuç ile kupayı kazandığı Türkiye Kupası finali Şanlıurfalıları mutlu etti. Binlerce insanın geldiği ve milyonlarca gelirin elde edildiği finali değerlendiren Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, "Organizasyon çok güzel geçti ve final sonunda gerçekte kazanan Şanlıurfa oldu" dedi.

Şanlıurfa Ticaret Odası Başkanı Vekili Osman Baysal, organizasyondan alnının akıyla çıkan Şanlıurfa'nın ekonomik anlamda da kazanç sağladığını ve finalin esnafa bıraktığı miktarın 5 milyon lira civarında olduğunu kaydetti.Ziraat Türkiye Kupası finalinin Şanlıurfa'da yapılmasının ardından Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, organizasyonun çok güzel geçtiğini belirterek, kazananın Şanlıurfa olduğunu söyledi. Final maçının Şanlıurfa'da yapılmış olmasının çok önemli olduğunu ifade eden Vali Nuri Okutan, "Şanlıurfa kültürüne Halil İbrahim sofrası geleneğinin sahibi mirasçılarına böyle bir organizasyon yaptık. Bu organizasyon, valisinden belediye başkanına, ticaret odasına ve tüm sivil toplum kuruluşları ile kamu görevlilerine kadar çok güzel bir atmosferde geçti. Müsabaka yapıldı ve bizim için kazanan Şanlıurfa oldu" dedi.Vali Okutan, her iki kulübün de Türkiye'nin büyük camialarından olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:"Fenerbahçe camiası da bizim için fevkalade önemli. Galibiyeti anlamlı olabilirdi.

Trabzon da Karadeniz'in merkezi olan bir konumdadır. Türkiye'nin her tarafından taraftarı olan bir camia. Futbolun sektörü orada var. Bizim kulübü de şimdi kardeş kulüp ilan edildi. Dolayısıyla her iki camianın da buradan memnun ayrılması önemliydi ve öyle oldu. Fenerbahçe de skora rağmen Şanlıurfa'ya gelmekten ve burada bu maçın oynanmasından dolayı fevkalade memnun ayrıldı. Bizim için önemli olan buydu. Şanlıurfa'nın tarihi mekanlarını, musikisini, sofralarını, insanlarının sıcaklığını ve misafirperverliğini göstermiş olduk. Şanlıurfa'da yaşadıkları hafızalarında yer edindi. İnşallah birçoğu tekrar gelecek. Diğer sezonlarda da gelmiş olacak. Bunun dışında Şanlıurfa organizasyondan sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda da kazançlı çıktı

"MİLLİ MAç OYNANMASI GüNDEMDE'

Vali Okutan, sorunsuz biten final maçının ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve yöneticilerinin de olumlu mesajlar verdiğini ifade ederken, bir milli maçın da GAP Arena Stadyumu'nda oynatılmasının TFF'nin gündemine gireceğini kaydetti.Okutan, öte yandan 15-16 Mayıs tarihleri arasında 'Serbest Stil Dünya Akrobatik Motokros Şampiyonası'nın Şanlıurfa'da yapılacağını da hatırlatarak, "Bu da çok önemli bir organizasyon. Bu yarışmaya da 60 bin insanın gelmesini planlıyoruz. Hedefimiz Suriye'den 10 bin kişinin gelmesi yönünde. Bunun dışında Türkiye'nin çeşitli kentlerinden de katılımcılar bekliyoruz" dedi.

5 MİLYON GELİR ELDE EDİLDİ

Birçok esnafın yüzünü güldüren finalin kent ekonomisine büyük katkı sağladığını da dile getiren Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Osman Baykal, organizasyon kapsamında şehre gelenlerin 5 milyon lira bıraktığını söyledi. Yalnızca havaalanına son birkaç gün içerisinde 30 uçağı iniş kalkış yaptığını dile getiren Osman Baysal, Şanlıurfa'ya binlerce taraftarın da maç için yüzlerce otobüsle geldiğini vurgulayarak, "Final süresince yaşanan hareketlilik Şanlıurfa ekonomisine büyük katkı sağladı. Otellerin dolup taştığı, restoranların ihtiyacın üstünde hizmet verdi. Tüm bunların ötesinde turizm açısından final maçını bize göre Şanlıurfa kazanmış oldu. çünkü bugün birer taraftar olarak kente gelenler, önümüzdeki günlerde Şanlıurfa'ya aileleriyle gelecektir. Kupa finalinin Şanlıurfa'ya turizm açısından büyük katkısı olmuştur. Şanlıurfa ekonomisini turizmle de büyütecektir. Kültürün merkezi Şanlıurfa ayrıca sosyal diyalogun adresi oldu. Şehir dışından gelen taraftarlar bunu gördü ve yaşadı. Maçta küfür'ün olmaması her hangi bir taşkınlığın olmaması Şanlıurfa'nın manevi atmosferiyle çok güzel ötüştüğüne inanıyorum" diye konuştu.

HASAN KIRMIZITAŞ -ÖMER PINAR - ŞANLIURFA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title